Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El govern analitzarà el paper que els Maristes van jugar en les denuncies presentades al Departament per pressumptes abusos. Tot plegat després de que l'Audiència de Barcelona hagi condemnat a 21 anys i 9 mesos de presó l'ex professor Joaquim Benítez per abusar sexualment de quatre alumnes menors d'edat.

Salut investiga la mort de dos nadons prematurs a l'Hospital Vall d'Hebron per una infecció bacteriana hospitalaria. El centre admet el cas però diu que el procès no hauria tingut lloc sino fos per l'alt risc d'aquests nens. També es vigila amb cura altres 8 nadons als quals se'ls ha detectat presència del bacteri.

Nissan ajorna la presentació de l'ERO que ha d'afectar 600 treballadors de Barcelona. Ahir una reunió maratoniana va acabar sense acord.

Repassem també l'entrega dels Premis Sant Jordi de Cinema que atorga Ràdio Nacional d'Espanya a Catalunya.

La dirección del hospital atribuye la causa de la muerte de los dos bebés a una inflamación del intestino delgado que se agravó por la presencia de la bacteria klebsiella, un microorganismo vinculado a la asistencia sanitaria que es muy resistente a los antibióticos y que al entrar en contacto con la sangre les causó una afección médica grave.

Radio Nacional de España reconoce hoy en Barcelona la carrera del actor Jeremy Irons. El protagonista de "La misión" recibe el premio honorífico Sant Jordi de Cinematografía. Hay más galardonados, como Jorge Sanz o la película "Viaje al cuarto de una madre".

Una información de Marta Orquín.

La condena al ex profesor del colegio de los Maristas de Barcelona por abusar de cuatro niños, alumnos del centro, en dos de los casos de forma continuada será de más de 21 años. Otra decena de casos no han sido juzgado porque han prescrito.

Una información de Sergi Bassolas

Gran afluència de públic als col·legis electorals des de primera hora del matí. Per primera vegada els discapacitats intel·lectuals podran votar. El Barça, mentrestant, encara celebra el titul de lliga aconseguit ahir.

El PSC guanya les eleccions legislatives a la demarcació de Barcelona, a diferència de la resta de demarcacions on s'ha imposat Esquerra Republicana. A Barcelona el PSC ha obtingut 9 dels 32 escons en joc. ERC, en segon lloc, aconsegueix 8. Els Comuns retrocedeixen, es manté Cs, el PP s'enfonsa i VOX treu 1 diputat per Barcelona.

En plana judicial, l'Audiència de Barcelona té previst donar a coneixer aquest dilluns la sentència del cas Maristes. Estem atents també a la reunió de mediació de NISSAN amb els sindicats pel que fa a l'ERO que preveu la sortida de 600 treballadors de l'empresa. En plana cultural Radio Nacional d'Espanya a Catalunya lliura avui els Premis Sant Jordi de Cinema en la que ja serà seixanta-tresena edició.

Elecciones: Cayetana Álvarez de Toledo, número uno de la candidatura por las listas del Partido Popular en Barcelona, ha declarado en Las Mañanas de RNE con Íñigo Alfonso que "Cataluña es el único territorio del mundo en el que un niño no puede ser escolarizado en la lengua oficial de su Estado" en relación con la sentencia del Tribunal Constitucional conocida ayer que avala la inmersión lingüística en Cataluña. Álvarez de Toledo cree que"ese problema sigue estado ahí y hay que abordarlo".

La candidata del PP cree, además, que en Cataluña no existen dos bandos tal y como afirma se suele comentar en los medios. "Nosotros defendemos un modelo democráctico que permite al nacionalista defender sus ideas. Nosotros pedimos neutralidad en los espacios públicos, en las aulas y en la televisión pública. Ellos no".

En cuanto a los posibles pactos poselectorales, Álvarez de Toledo cree que la suma de fuerzas entre PP y Ciudadanos es "absolutamente posible".

La titular del jutjat d'instrucció 13 de Barcelona comença a notificar avui el processament a les 30 persones finalment investigades per l'organització de l'1 d'octubre. Entre ells hi ha ex càrrecs del govern i la cúpula de la Coporació Catalana de Radio i Televisió. Mentre la jutge degana de Barcelona, Mercè Caso, demanar una revisió de com s'aplica la presó preventiva a Espanya, tot plegat arran del "cas Rosell". Ho ha dit durant la presentació de la memòria judicial de 2018 segons la qual van augmentar el nombre de delictes sexuals investigats a Barcelona. L'any passat van ser gairebé 1.800, un 26 per cent més que el 2017.

La Guàrdia Urbana investiga a dos joves per haver pressumptament estafat 300 paradistes a Barcelona el dia de Sant Jordi. I TMB ha començat a recollir mostres de la xarxa de metro per analitzar la possible presència d'amiant. Dilluns vinent els sindicats han convocat noves aturades parcials per com TMB està gestionant la crisi de l'amiant.

De l'ambit cultural, entre d'altres, avui s'inaugura al Parc del Forum una nova edició de la Feria de Abril.

L'atur a Catalunya ha baixat en 4.800 persones en el primer trimestre de l'any segons les dades de l'Enquesta de Població Activa. Això suposa un descens del 1% en relació a l'ultim trimestre de 2018. Segons les dades de l'EPA en acabar el mes de març a Catalunya havia 446.600 aturats el que situava la taxa d'atur en 11'6%.

Els sindicats es preparen ja per les mobilitzacions del 1 de Maig, eguany sota el lema "Primer les Persones". Unes manifestacions que aquest any tindran lloc ja amb els resultats de les eleccions generals a la mà. També els pensionistes demanen a l'executiu que surti del 28 d'abril que defensi el sistema públic de pensions.

El cas 'Sandro Rosell' obre el debat sobre la presó preventiva a Espanya. El Consell de l'Advocacia de Catalunya ha demanat reflexionar sobre aquesta figura després de què l'ex president del Barça passés 22 mesos a la presó investigat per pressumpte blanqueig i finalment hagi estat absolt per manca de proves concloents.

El candidato de Unidas Podemos a las elecciones generales, Pablo Iglesias, ha realizado su primera y única visita a Barcelona para participar en el acto central de campaña de En Comú Podem, fuerza con la que confluye en esta comunidad. Iglesias ha asegurado que el conflicto en Cataluña no se soluciona con cárcel, sino con dialogo; y para garantizarlo, ha pedido el voto a los socialistas catalanes.

Después de 100 días bloqueado en el puerto de Barcelona, el Open Arms navega ya rumbo a la isla de Lesbos, pero con la amenaza de ser multado si rescata inmigrantes en alta mar. Tienen más de 8 días por delante, si las condiciones meteorológicas le son favorables para llegar al mediterráneo central, a Grecia, donde van a realizar labores humanitarias.

Samos, Lesbos y Tesalónica son los puntos marcados en su ruta. La condición es no desviarse del camino y no entrar por tanto en la región de búsqueda y rescate. De hacerlo han sido avisados que serán apercibidos.

'El fill de l'italià' de Rafel Nadal i 'Lo mejor de ir es volver' d'Albert Espinosa són els llibres de ficció més venuts en català i castellà respectivament aquest Sant Jordi. En no ficció s'imposen 'Contes des de la pressó' d'Oriol Junqueras, en català, i 'Y ahí lo dejo' de Gonzalo Boye, en castellà.

Parlem del conegut com a "crim de Foix", la fiscalia demana penes de 25 i 24 anys de presó per als agents de la Guàrdia Urbana acusats, Rosa Peral i Alberto López, que es troben en presó preventiva, per haver matat pressumptament la parella d'ella, també agent de la Guàrdia Urbana, el maig de 2017.

El jutje dicta presó provisional comunicada i sense fiança per l'home detingut com a pressumpte autor de l'agressió i violació d'una dona la matinada de divendres a Barcelona.

En clau esportiva el Barça té a tocar el títol de lliga. Es podria proclamar campió avui mateix si l'Atlètic de Madrid perd contra el València.
 

La Diada de Sant Jordi torna a omplir carrers d'arreu de Catalunya per complir amb la tradició. A Barcelona 1,5 milions de persones han sortit a passejar entre les 5 mil parades, una imatge que s'ha repetit a pobles i ciutats. Llibreters i floristes han començat la jornada mirant el cel, la pluja ha deslluït el matí però després però després ha sortit el sol. Les expectatives de vendes son bones com l'any passat: 1 milió de llibres i 7,5 de roses.

I en plena campanya electoral. Avui els partits polítics han deixat la campaya de banda per ramblejar i intentar convèncer algú indecís. Els missatges, molt marcats encara pel debat d'ahir a TVE, el primer a 4 que van seguir 9 milions d'espectadors. Van deixar algunes preguntes sense resposta, no van dir quins pactes faran després del 28A ni si demanen l'indult pels presos independentistes.

Preguntem als nostres analistes qui en va sortir més beneficiat: avui tenim al plató Toni Aira, Astrid Barrio y Rafa López

Como cada 23 de abril, Cataluña celebra el día de Sant Jordi con su tradicional entrega de un libro y una rosa y la multitudinaria firma de ejemplares. A pesar de la lluvia y el mal tiempo, nadie se ha querido perder esta cita con la literatura y, aunque no es día festivo, hay ambiente de celebración por todas partes. Desde las calles de Barcelona nos lo cuenta nuestra compañera Agnes Batlles.

Es dimarts, és 23 de abril i als carrers comença a desplegar-se un nou Sant Jordi de roses i llibres, mentre el president de la Generalitat Quim Torra, demana, en el seu discurs institucional, la implicació d'Europa i de la comunitat internacional per ressoldre el conflicte polític entre Catalunya i l'Estat. Torra diu que els judicis polítics no son tolerables.

És dilluns de Pasqua, dia de la mona. El Gremi de Pastissers calcula que enguany es vendran set-centes mil mones artesanals amb preus que poden anar dels 20 als 200 euros.

Parlem també de la gentrificació, l'expulsió dels veins del centre de la ciutat cap a la perifèria per la pressió inmobiliària, una qüestió que preocupa cada cop més a ciutats com Barcelona.

Tractem sobre la biometeorologia o els efectes que els canvis de temps poden tenir en la salut.