Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Es repren el judici del procés amb la declaració de diversos comandaments de la policia nacional a Catalunya en qualitat de testimonis. El plat fort de la setmana serà, però, demà dimecres amb la compareixença dels comissaris Ferran López i Joan Carles Molinero. Mentrestant la Fiscalia ha demanat que s'imputi a una desena de persones que es trobaven entre els votants de les escoles Pau Claris i Mediterrània de Barcelona l'1 d'octubre de 2017 per resistència i desobediència greu a la policia.

Estem atents a les xifres de l'atur corresponents al mes de març. Avui el govern preveu aprovar un credit per pagar nòmines dels seus treballadors i el retorn del 40 per cent de la paga extra del 2013 que encara s'adeuta.

A Tarragona els Mossos d'Esquadra han detingut onze menors acusats d'abusar i agredir sexualmente a una noia també menor d'edat. Tant els arrestats com la victima són menors estrangers no acompanyats tutelats per la Generalitat.

En clau esportiva els tres equips catalans juguen avui els partits correponents a la trentena jornada de lliga de Primera Divisió.

El papa Francisco da un paso más en su cruzada contra la pederastia. El Vaticano anuncia un endurecimiento de las leyes contra los abusos sexuales a niños en el seno de la iglesia. Entre las medidas se incluye la ampliación de la prescripción de los delitos a 20 años o la obligación de denunciar si se conoce algún caso.

El judici pel cas dels Maristes ja ha quedat vist per sentència. En l'últim torn de paraula, Joaquim Benítez, s'ha mostrat penedit i ha reiterat que els Maristes el van encobrir. El fiscal, Javier Faus, ha posat en dubte la declaració de l'acusat i ha titllat la institució dels Maristes de responsables morals.

El president Quim Torra es querella contra la Junta Electoral Central per prevaricació i la fiscalia contra el president Quim Torra per desobediència. La qüestió dels llaços grocs arriba així als tribunals. La Junta ha obligat en les últimes hores a retirar el que hi havia a la delegació de la Generalitat a Londres, i ha acordat permetre l'actual pancarta que penja del balcó del  Palauque reivindica la llibertat d'opinió i d'expressió...

Atents a tots aquests moviments quan una altre Tribunal, el de Comptes, podria validar avui l'informe de fiscalització sobre l'acció exterior de la Generalitat de Catalunya entre 2011 i 2017. Si d'aquesta revisió de dades s'observés algun indici de responsabilitat comptable es podria incorporar a la investigació ja està oberta sobre un pressumpte desviament de recursos econòmics pel referendum il.legal de l'1 d'octubre.

En el judici del procés, Helena Catt, una de les expertes internacionals que van ser a Catalunya aquell dia ha reconegut pagaments del Diplocat.

Parlem del judici pel cas Maristes que ha quedat vist per sentència, dels plans de SEAT pel futur de la planta de Martorell, de la indignació al Pallars Sobirà davant la marxa del Doctor Music Festival i del Barça femení de futbol que s'ha classificat per segona vegada a la seva història per les semifinals de la Lliga de Campions.

Avui ha de quedar vist per sentència el judici contra l'exprofessor dels Maristes de Sants - Les Corts acusat d'abusar sexualment de 4 alumnes. Joaquin Benítez ha reconegut parcialment els delictes que se l'imputen. En la seva declaració ha assegurat que se sentia emparat per la congregació dels Maristes des que el 1986 van conèixer el primer cas.

Nova jornada del judici del procés al Tribunal Suprem. En aquesta ocasió amb el testimoni dels experts internacionals presents l'1 d'octubre a Catalunya. L'ultima sessió l'ha centrat la declaració del tinent coronel de la Guàrdia Civil, Daniel Baena. Ha definit la tardor del 2017 a Catalunya com un periode d'insurrecció.

A l'Audiència de Barcelona el judici del cas dels Maristes ha quedat vist per sentència. Aquest dimarts, l'acusat Joaquim Benitez ha reconegut 2 dels 4 casos d'abusos sexuals a menors dels quals se'ls acusa i ha dit que els Maristes en tenien coneixement des de 1986.

Atents també al comité d'empresa de Nissan després de què la direcció hagi confirmat que vol suprimir 600 llocs de feina a la planta de Barcelona . A Cerdanyola i Ripollet un monòlit recorda des d'aquest dimarts a les victimes de l'amiant. El memorial s'ha instal.lat a prop d'on es trobava la seu de la fàbrica Uralita. A més avui celebrem el Dia Mundial del Teatre.

Según Benítez, y en palabras literales, se sintió amparado por los maristas que le mantuvieron como profesor de gimnasia. Este martes también han declardo los forenses. Han dicho que Joaquín Benítez no sufre ningún tipo de trastorno mental que le impida ser consciente de la realidad. Mañana, miércoles, se celebrará el último día de juicio y las partes presentarán sus conclusiones.

Ha dimitido el equipo que realiza el suplemento femenino del L'Osservatore Romano. Últimamente había denunciado abusos sexuales y maltrato a monjas por parte de religiosos y ahora renuncian por el intento de un equipo masculino de tomar el control de la publicación...

Es una información de la corresponsal en RNE en Roma, Sagrario Ruiz de Apodaca.