Enlaces accesibilidad
L'entrevista

González Laya demana tancar files a la Unió Europea: "Ens juguem decidir quin futur volem"

Per
Cafè d'idees - Arancha González Laya demana ajuntar files a la Unió Europea

Arancha González Laya demana un tancament de files a la Unió Europea de cara a aquestes eleccions europees del 9 de juny: "Ens juguem decidir quin futur volem o posar-lo en mans de l'elector nord-americà o del partit comunista xinès", ha dit l'exministra d'Afers Exteriors del Govern d'Espanya. De cara a la votació, assegura que Giorgia Meloni no ha complert les promeses que va fer en la campanya electoral italiana: "No ens deixem enganyar per cants de sirena", ha reclamat l'ara degana de la Paris School of International Affairs.

Nega "un gest 'inamistós' cap a Israel"

En una entrevista amb Gemma Nierga al Cafè d'Idees de La 2 i Ràdio 4, reivindica que el reconeixement de l'Estat Palestí que ha anunciat el Govern d'Espanya és "un gest de respecte" cap a la solució dels dos estats: "No és un gest inamistós cap a Israel, és possibilitar que hi hagi una solució", ha reivindicat l'exministra espanyola.

 González Laya diu que hi ha un consens a la UE i a la comunitat internacional que l'única solució són els dos estats, i que el dubte és quan s'ha de fer aquest reconeixement: "Si hauria de ser el resultat d'una negociació final amb Israel". En aquest sentit, ha detallat que Espanya, Noruega i Irlanda consideren que "si no es fa avui, s'allunya la solució" i veuen els dos estats "com a punt de partida", després d'anunciar el reconeixement.

"Una amenaça a la frontera anomenada Putin"

L'experta en assumptes exteriors explica que fa un mes va viatjar a Kíev i es va endur el missatge que "la seva batalla és la nostra batalla". En aquest sentit, considera que només amb més integració i més força de la Unió Europea es podran defensar els ciutadans que en formen part, amb la vista posada també a les eleccions a l'Europarlament.

González Laya alerta que "l'amenaça" de la UE està a la frontera i s'anomena Vladímir Putin. "Escollir el què volem: un retorn a la sobirania nacional que no ens permetrà defensar-nos o més Europa, davant una amenaça a la frontera de la UE anomenada Putin", ha argumentat en l'entrevista.

Milei: "No és una cosa petita posicionar-se en contra de la Constitució"

La que va ser ministra d'exteriors d'Espanya assenyala que li xoca la crisi amb Argentina, arran de les paraules del president argentí Javier Milei a un míting de Vox. Assenyala que qui l'aplaudeix "amb tanta alegria" qüestiona l'article 1 de la Constitució espanyola: "Els seus comentaris contra la justícia social, el pluralisme o la igualtat són a l'article 1 de la Constitució, és el qüestionament de la base mateixa del nostre ordenament que ens vam donar entre tots", ha dit. "No és una cosa petita posicionar-se en contra", ha afegit.