Enlaces accesibilidad

Alberto Cerdán, estilista: "Una dona canvia més de parella que de perruquer"

  • L'estilista Alberto Cerdán al programa de La 2 'Noms Propis'
  • El conegut perruquer compta amb una reconeguda carrera que abasta dècades

Per

Noms Propis - Alberto Cerdán, estilista

Estilista amb una llarga trajectòria professional i fundador d'una marca amb identitat pròpia, el perruquer Alberto Cerdán irradia il·lusió després de 50 anys de feina. Ha treballat amb estrelles de Hollywood i assegura que “l'estilisme serveix per fer evolucionar la gent”. Fins i tot s'atreveix a confessar en una entrevista a 'Noms Propis' que: "Una dona canvia més de parella que de perruquer”.

Un perruquer és com un psicòleg

El conegut perruquer compta amb una carrera que abasta dècades i s'ha establert com una de les figures principals en la indústria, tant a Espanya com en l'àmbit internacional. L'estil característic de Cerdán són els talls precisos, una atenció impecable i un bon ull per a les tendències.

A més de les seves habilitats tècniques, també és reconegut pel seu carisma i el seu tracte càlid, que l'ha ajudat a construir sòlides relacions amb la seva clientela al llarg dels anys.

Alberto Cerdán, perruquer

Alberto Cerdán

Una passió

“Només amb una cosa que em faci il·lusió ja m’aixeco cada dia”, explica a la periodista Anna Cler, a qui assegura que no es jubilarà perquè no és capaç de deixar la perruqueria. "Per mi no és una feina, cada clienta és com un xute d'aire", afegeix. Relata al programa de La 2 com el seu pare el va animar a ser el millor en el seu ofici. "Pots ser el que vulguis, però has de ser dels millors", li deia quan era jove. Explica com també li va aconsellar escoltar molt i parlar poc perquè sabia que es trobaria amb moltes persones interessants de les quals podria aprendre.

Clients i amics

Ha vist passar generacions de clients per les seves mans, els ha escoltat i fins i tot ha viscut els moments més importants de les seves vides amb ells. "Un perruquer és com un psicòleg", explica.

Respecte a les recomanacions com a estilista, reconeix que els cabells blancs s'han posat molt de moda però, per a ell: "Només a l’estiu i amb llavis vermells!". Per altra banda, afirma que tornen els cabells més càlids com els marrons o els caramel. I recorda que el concepte important de la perruqueria és: "Cabells clars omplen, cabells foscos allarguen".