Enlaces accesibilidad

Claus per millorar la teva ciberseguretat en un món digitalitzat

  • El phishing és una estafa cada vegada més eficaç perquè el 40% dels usuaris que rep algun missatge accedeix
  • L'expert en ciberseguretat, Gerard Clares, et dona les claus per millorar la teva seguretat a L'altaveu.

Per

L'altaveu - Estafes per suplantació d'identitat

Malauradament, cada cop hi ha més estafes digitals i tothom pot ser víctima. Precisament, els Mossos d'Esquadra han detingut a Barcelona cinc homes acusats d'estafar milers d'euros amb falses assegurances de vehicles i de vida.

Alerta amb el phishing!

Segons l'estudi de ciberseguretat del 2024 de 'Sofistic', el 40% dels usuaris que rep algun missatge accedeix. El phishing és cada cop més habitual i consisteix en l'enviament de correus electrònics que suplanten a empreses per demanar dades bancàries. A través d'un enllaç es redirigeix l'usuari a una pàgina web fraudulenta perquè introdueixi les seves dades.

"No cal que facis res malament perquè et suplantin la identitat" assegura l'expert en ciberseguretat, Gerard Clares, que et dona les claus per millorar la teva seguretat digital a L'altaveu.

1.Pregunta't les coses

"Realment he comprat alguna cosa per Internet perquè m'enviïn aquest tipus de missatge?", es pregunta Clares. L'expert insisteix que les persones es preguntin el perquè del missatge que han rebut. És important no fer clic en enllaços ni descarregar arxius adjunts de correus electrònics de remitents desconeguts o no sol·licitats.

Mantenir un ull vigilant en el teu entorn digital i ser conscient dels senyals de possibles amenaces és important.

2. Vigila durant el registre a llocs web

Alerta amb les dades que et demanen quan et registres en algun lloc web. Si has d'enviar un foto del teu document d'identitat, una precaució seria esborrar certes parts del DNI que són dades innecessàries per l'empresa.

3. Utilitza contrasenyes segures

Crea contrasenyes llargues i complexes que incloguin una combinació de lletres, números i caràcters especials. Evita usar la mateixa contrasenya per a múltiples comptes i considera l'ús d'un administrador de contrasenyes per a gestionar-les de manera segura.

4. Activa l'autenticació de dos factors

Habilita l'autenticació de dos factors sempre que sigui possible. Això afegeix una capa addicional de seguretat en requerir un segon mètode de verificació, com un codi enviat al teu telèfon mòbil.

5. Estigues informat sobre les últimes amenaces i tendències

Segueix fonts de notícies de confiança sobre seguretat cibernètica i estigues informat de les últimes amenaces i tendències en el panorama de la ciberseguretat.

Seguint aquests consells i adoptant pràctiques de seguretat sòlides en la teva vida diària, pots reduir significativament el risc de ser víctima d'atacs cibernètics i protegir la teva informació personal.