Enlaces accesibilidad

Tres robatoris de coure trastoquen la circulació ferroviària durant el cap de setmana

Per
Tren sense servei estacionat a l'estació de Cunit
Tren sense servei estacionat a l'estació de Cunit ACN

Aquest cap de setmana ha estat força complicat per als usuaris de la xarxa ferroviària a molts indrets de Catalunya. Tres robatoris de coure han provocat retards a diverses línies de Rodalies i han obligat a modificar la programació prevista en els serveis Regionals.

La primera incidència va passar dissabte quan, segons Renfe, la substracció de material entre les estacions de Granollers Centre i Mollet Sant Fost va obligar els trens a circular per via única entre les 5:25 de la matinada i quarts de dotze del migdia. Això va generar retards d'un quart d'hora de mitjana a més d'una desena de trens i la supressió d'almenys un dels serveis previstos. A més a més, 10 trens de Mitja Distància van circular almenys 10 minuts fora del seu horari habitual.

D'altra banda, aquest diumenge s'han registrat dos robatoris de coure addicionals que han provocat novament retards a les línies R4 i R11 de Rodalies i també han afectat la totalitat del servei de Regionals. Segons Renfe, els dos actes vandàlics han passat a Santa Margarida i els Monjos (Alt Penedès) i a Vilamalla (Alt Empordà).

La companyia assegura que uns minuts abans de les 3 de la tarda la incidència ha quedat reparada i les freqüències i els horaris han començat a recuperar progressivament la normalitat. En el cas de l'R4, els trens han circulat durant bona part del dia amb demores d'uns 40 minuts de mitjana i, de retruc, també n'ha resultat afectada la reprogramació prevista en els trens Regionals del corredor sud per les obres d'Adif. Pel que fa a l'R11, el robatori de coure s'ha produït uns minuts abans de les 11 entre Vilamalla i Sant Miquel de Fluvià, i ha causat uns 15 minuts de retard en els combois.

Catalunya encapçala els robatoris de coure a les infraestructures ferroviàries

Paral·lelament, el serveis Regionals han hagut de circular per la línia R2 i amb demores que superiors als 30 minuts. De fet, segons Renfe, tots els serveis Regionals han resultat afectats aquest diumenge com a conseqüència dels robatoris a Vilamalla i Els Monjos.