Enlaces accesibilidad

Els Amics de les Arts sobre el disc 'Les paraules que triem no dir’: "És com mirar-se en un mirall"

  • Els Amics de les Arts presenten a 'Punts de Vista' el seu nou àlbum amb el que celebren 20 anys sobre els escenaris
  • 'Les paraules que triem no dir' és un disc amb una mirada més introspectiva i on exploren diferents estils i sons

Per
Punts de Vista - Entrevista i actuació d'Els Amics de les Arts

Els Amics de les Arts celebren 20 anys a l’escena musical del nostre país amb un nou àlbum: ‘Les paraules que triem no dir’. Són set cançons que no van ser enregistrades al disc anterior i ara veuen la llum en un nou projecte autoeditat.

A ‘Punts de Vista’, programa disponible a RTVE Play, Joan Enric Barceló, Ferran Piqué i Dani Alegret expliquen que el seu setè àlbum, ‘Les paraules que triem no dir’, té una mirada més cap a endins. “És com mirar-se en un mirall”, diu el cantant i pianista Dani Alegret. “‘Mentre que ‘Allà on volia' és un disc més extravertit, com mirar a través d’una finestra”, afegeix.

Som molt tastaolletes

Hi ha temes que són un cant a l’amistat com ‘Sort que sou aquí’, alguns que parlen de la nostàlgia familiar com ’Aquests dinars’ i d’altres que són delicats i tendres com ‘Dormir al teu costat’. Tot això, explorant estils i sons molt diferents. “Som molt tastaolletes i tenim la sort que el nostre públic ens deixa ser juganers i eclèctics”, expressa el cantant i guitarrista Ferran Piqué.

Tot i la varietat, l’essència d’Els Amics de les Arts es manté a ‘Les paraules que triem no dir’. “Les harmonies vocals i els tipus de lletres que fem són elements significatius suficients perquè la gent escolti la ràdio i digui: ‘Són ells!’”, considera el cantant i guitarrista Joan Enric Barceló.

‘Pares Normal’, el seu primer musical

El 2022 Els Amics de les Arts van coescriure i composar la comèdia musical 'Pares Normals' i l’experiència va ser tan bona que ja estan pensant en el següent. “La idea seria fer-ne molts, però el segon potser és el més complicat, perquè el primer va agradar molt”, reflexiona Joan Enric Barceló.

Encara no han avançat res de la trama, només diuen que, en principi, s’estrenarà l’any 2026. “És un musical que ens hem adonat que només podríem escriure nosaltres”, deixa caure Dani Alegret.

A més, Ferran Piqué explica que els processos de creació d’un disc i un musical són molt diferents, ja que al musical et regeixen pel guió: “Saps que has de fer una cançó sobre una escena on saps què passa i quina emoció ha de tenir, llavors et poses a treballar amb un punt de vista diferent”.

Mentre s’acaba de cuinar el nou musical, Els Amics de les Arts també preparen la celebració dels 20 anys, on volem tocar arreu del territori i no centralitzar-lo tot a Barcelona.