Enlaces accesibilidad

Sofia Coll, cantant: "Pensava que tenia feina només pel meu aspecte físic"

  • La cantant i actriu Sofia Coll fa una crida perquè les persones cuidin la seva salut mental
  • La catalana, finalista del Benidorm Fest, al programa 'Noms Propis'

Per

Noms Propis - Sofia Coll, cantant

Sofia Coll és cantant, compositora, ballarina i actriu. Ha estat una de les darreres participants del Benidorm Fest i el 2019 va protagonitzar la sèrie d'RTVE Catalunya, 'Bany compartit'. Amb només 14 anys va participar en el programa 'La Voz Kids' i un any més tard, ja triomfava penjant les seves creacions a les xarxes socials.

L'artista catalana visita el programa d'entrevistes de La 2, 'Noms Propis', on assegura que des que era molt petita ja sabia que volia ser artista. Es defineix com una persona perfeccionista i diu: "Anar al psicòleg m'ha salvat" perquè va arribar a pensar que tenia feina només pel seu físic “normatiu”.

Sofia Coll de petita tocant la guitarra

Sofia Coll de petita tocant la guitarra a 'Noms Propis'

La importància de la salut mental

L'artista fa una crida que les persones cuidin la seva salut mental per regular correctament les seves emocions i gestionar els seus pensaments. "Som el nostre millor amic, però també el nostre pitjor enemic", afegeix. I és que, passada l'adolescència i arribada la vida adulta, explica que la seva exigència davant les coses li va jugar una mala passada. "Arrossegues pensaments i patrons des que ets petit que no sempre t'ajuden", remarca.

Anar al psicòleg m'ha salvat

La cantant va arribar a un punt on assegura que no tenia autoestima ni creia en ella mateixa. "Pensava que tenia feina només pel meu aspecte físic", explica.

Sofia Coll a 'Noms Propis'

Sofia Coll a 'Noms Propis'

Reina dels concursos

Si d'alguna cosa sap és de concursos! Ha participat en diversos, des de la primera edició de 'La Voz Kids' el 2014, fins als càstings finals d'OT, el programa 'Eufòria' de TV3 o el Benidorm Fest. També ha sortit a la sèrie 'Bany compartit' de RTVE Catalunya i en un videoclip de Rosalía com a ballarina.

Bany compartit - Alicia protagonitzada per Sofia Coll

"Agraeixo no haver entrat a Operación Triunfo perquè la meva vida hagués anat molt diferent", assegura Coll, que creu que no era el seu moment i que les coses succeeixen, ni més ni menys, com han de succeir. "Eufòria va arribar en un moment en què estava preparada i feia anys que treballava", conclou.

Descriu la seva experiència al Benidorm Fest com intensa. Va estar a punt de representar Espanya al Festival d'Eurovisió amb la seva cançó 'Here to Stay' però, finalment, va guanyar Nebulossa amb 'Zorra'. "M'encantaria anar a Eurovisió, però si aquest any no havia de ser, no havia de ser", comenta. Per ella anar a una actitud d'acceptació i positivitat per la vida és el més important per gaudir del que passi i continuar lluitant pels seus somnis.