Enlaces accesibilidad
Cas Alves

L'Audiència de Barcelona deixa en llibertat provisional a Alves sota fiança d'un milió d'euros

  • L'exjugador del Barça no aconsegueix reunir el milió d'euros per poder sortir de la presó aquest mateix dimecres
  • Se li retiraran els passaports, haurà de comparèixer setmanalment davant la justícia i tindrà prohibit apropar-se a la víctima menys d'1 km

Per
El jugador de futbol brasiler Dani Alves assegut davant del tribunal durant el seu judici a Barcelona
El jugador de futbol brasiler Dani Alves assegut davant del tribunal durant el seu judici a Barcelona

L'Audiència de Barcelona ha acordat deixar en llibertat provisional a l'exfutbolista Dani Alves, després del pagament d'una fiança d'un milió d'euros, mentre es resolen els recursos a la sentència que li va condemnar a quatre anys i mig per violar a una dona en una discoteca de Barcelona.

Així, després de la vista, el tribunal ha resolt, per majoria i amb vot particular, "acordar la presó provisional de Daniel Alves da Silva eludible mitjançant el pagament d'una fiança d'1.000.000 euros".

No reuneix els diners per aquest dimecres

De moment, l'exjugador del FC Barcelona no podrà sortir aquest dimecres de presó en no poder reunir ara com ara el milió d'euros que l'Audiència de Barcelona li ha imposat com a fiança. Segons han informat a RTVE fonts pròximes al cas, l'advocada d'Alves s'ha reunit la tarda d'aquest dimecres a la presó de Brians 2 amb el futbolista per a comunicar-li que encara no ha pogut reunir el milió d'euros, per la qual cosa haurà de romandre a la presó almenys fins a aquest dijous.

D'altra banca, una vegada verificat el pagament, es procedirà a la retirada dels dos passaports que té, l'espanyol i el brasiler, i se li prohibeix sortir del territori nacional, així com tindrà l'obligació de compareixença davant la justícia setmanalment, així com quantes vegades sigui cridat per l'autoritat judicial. Tampoc podrà apropar-se a la víctima menys de 1.000 metres i no podrà comunicar-se amb ella fins que hi hagi una sentència ferma.

Dani Alves podrà sortir de la presó pagant 1 milió d'euros de fiança

Alves assegura que no fugirà

Aquest dimarts la secció 21 de l'Audiència de Barcelona va celebrar una vista per a valorar la petició de la defensa d'Alves per a deixar-ho en llibertat. L'exfutbolista, que va declarar per videoconferència des de la presó en la qual està ingressat des que va ser detingut, va assegurar que fugiria.

Alves demana l'Audiència sortir de presó i l'acusació particular s'oposa

Tant la fiscalia com l'acusació particular s'oposen rotundament a la llibertat provisional i recorden que la sentència no es ferma. "Ara hi ha un risc de fuga molt gran", va argumentar l'advocada de la víctima Esther García.

La sentència que el condemna per violació està recorreguda davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per totes les parts: Fiscalia, l'acusació i la defensa.