Enlaces accesibilidad

S'ha mort l'actriu barcelonina Montse Miralles, a qui vam conèixer a Doctor Caparrós

Por
S'ha mort l'actriu Montse Miralles
L'actriu Montse Miralles va recordar el seu paper a la sèrie Doctor Caparrós quan es va reemtre el 1998

Montse Miralles era nascuda a Barcelona i la setmana que ve hagués fet 67 anys. Va ser actriu i actriu de veu i directora de doblatge, s'havia format en interpretació i també havia estudiat veu, cant i música al Conservatori del Liceu.

Actriu en tota mena de registres

A televisió va començar fent papers a les sèries que TVE Catalunya produïa en català, com ara la mítica Doctor Caparrós. Quan la sèrie es va reemetre en homenatge a Joan Capri el 1998, ens va explicar què va representar per a ella aquesta participació.

Miralles va destacar la simpatia i el suport del públic al mateix plató de l'enregistrament i el tipus de personatge que representa: una noia intel·lectual i feminista.

A TVE Catalunya va treballar a la sèrie infantil Planeta Imaginari i també a diversos capítols de la sèrie sobre una botiga de moda Prêt a porter.

En cinema, va actuar a Tros, El cadàver d'Anna Fritz o El retaule del flautista. Miralles va treballar també a la sèrie 'Cuéntame cómo pasó'. 

Directora de doblatge des de ben jove

La seva trajectòria i experiència i també els seus estudis i tarannà li van permetre posar-se a dirigir doblatges des dels 26 anys. La seva veu ens ha acompanyat en moments inoblidable del cinema i la televisió. Va doblar Marilyn Monroe i també Victoria Principal a 'Dallas', a Miranda Richardson com a reina Elisabet I a L'escurçó negre, i va posar també la seva veu a Perry Mason i Makinavaja.

Els seus primers doblatges els va fer en castellà a La dona del tinent francès o Airplane II: The Sequel. Com a directora de doblatge, va dirigir el pas a català de grans produccions internacionals, com El Padrí, Allò que el vent s'endugué i Casablanca, i la recordada sèrie dramàtica Tenko.

El teatre, a escena i per a televisió

Com les grans actrius, va començar al teatre, interpretant Testimoni de càrrec al Teatre del Raval, El somni de nit de Sant Joan a la Nau Ivanow, i L’auca del Senyor Esteve al Teatre Romea. A més, va enregistrar una obra de Joan Brossa per a TVE Catalunya a l'espai Taller de comèdies. Es tracta de La jugada, en la que va participar amb altres intèrprets del Grup d'Estudis Teatrals d'Horta.

També va intervenir en un capítol de la sèrie escrita per Robert Saladrigas Històries de cara i creu, al capítol sobre uns matrimonis que es plategen el seu futur.