Enlaces accesibilidad

El futur a les teves mans: Què és l'anell intel·ligent?

  • Javier Otero i Marcos Montero de 'IThink UPC' parlen sobre els anells intel·ligents a 'L'altra ràdio' de Ràdio 4
  • L'anell intel·ligent mesura la qualitat del teu somni a través d'una anàlisi detallada entre d'altres funcions

Por

Què és l'anell intel·ligent i per a què serveix?
El futur a les teves mans: Què és l'anell intel·ligent?

Els rellotges i polseres intel·ligents han avançat molt en l'última dècada, convertint-se en dispositius multifuncionals que fan molt més que dir l'hora. Aquests combinen l'elegància dels accessoris de moda amb la tecnologia per brindar als usuaris una experiència personalitzada. Però, i si et diguessin que ja han arribat els anells intel·ligents, t'ho creuries?

Javier Otero i Marcos Montero, responsables d’intel·ligència artificial i transformació digital de 'IThink UPC', presenten l'Oura Ring. Si vols descobrir què fa i qui l’ha creat, ho pots escoltar a 'L'altra ràdio', un programa de Ràdio 4.

Malgrat que el seu funcionament principal és similar al d'altres dispositius, els anells intel·ligents compten amb un petit xip i connexió Bluetooth i estan pensats per a monitorar les constants de la persona que el porta. Al seu interior disposen d'uns sensors que realitzen mesuraments del somni, disposició i activitat. En cada cas, l'anell recull informació per a saber com està el teu cos i què necessita i envia les dades al teu dispositiu mòbil.

Control del somni, estat de salut i activitat

L'anell intel·ligent mesura la qualitat del teu somni a través d'una anàlisi detallada que inclou el temps en el llit, el temps total de somni, l'eficiència i la freqüència cardíaca en repòs. Fins i tot compta amb l'apartat 'Puntuació de somni'.

A més, té una àmplia base de dades amb més de 50 sessions d'àudio per a meditar.

L'anell mesura la qualitat del somni

L'anell mesura la qualitat del somni

L'anell també aporta informació de l'estat de salut general de la persona a partir de més de 20 senyals biomètrics: la temperatura, la freqüència cardíaca, la seva variabilitat o el somni. En el cas de les dones, mostra informació sobre el seu cicle menstrual.

Respecte a l'activitat, realitza un seguiment dels teus moviments, passos, freqüència cardíaca i recuperació, la qual cosa ajuda a ajustar l'entrenament als teus objectius personals. De fet, també puntua l'activitat i et mostra l'objectiu calòric de referència.

Realitza un seguiment dels teus moviments, passos, freqüència cardíaca i recuperació

Realitza un seguiment dels teus moviments, passos, freqüència cardíaca i recuperació

L'anell, que està fet de titani, és una peça discreta i còmode que pots portar les 24 hores del dia. Personalitats conegudes com el príncep Harry, Will Smith o Kim Kardashian ja l'utilitzen. Es convertirà, en un futur pròxim, un accessori imprescindible?