Enlaces accesibilidad

Com obtenir els productes menstruals gratuïts?

  • Es pot escollir entre una copa menstrual, unes calces menstruals, o un paquet de dues compreses de tela reutilitzables
  • El codi QR es pot obtenir a través de l'aplicació La Meva Salut

Per
Copa menstrual, compreses reutilitzables i calces menstruals, els productes que ofereix la iniciativa.
Copa menstrual, compreses reutilitzables i calces menstruals, els productes que ofereix la iniciativa.

A partir d'aquest dilluns, totes les persones que menstruen poden anar a les farmàcies a recollir de manera gratuïta el producte menstrual de la seva preferència. Podran triar entre una copa, unes calces o un paquet de dues compreses de tela reutilitzables. Més de 3.250 farmàcies s'han adherit a la iniciativa 'La meva regla, les meves regles', impulsada pel Departament d'Igualtat i Feminismes, que pretén lluitar contra la pobresa menstrual.

Productes menstruals reutilitzables i gratuïts, ja a les farmàcies

Es calcula que 2,5 milions de persones entre 10 i 60 anys es podran acollir a aquesta iniciativa disponible mínim fins al 2025, amb la qual també es pretén fomentar l'ús de productes reutilitzables. Les farmàcies assessoraran els usuaris per facilitar l’elecció del producte que més s'ajusti a les necessitats de cada persona.

Guia per obtenir els productes menstruals gratuïts

Per obtenir el producte de la seva preferència, només s'haurà de presentar el codi QR, individual i intransferible, que es pot obtenir a l'aplicació La Meva Salut (tant via pàgina web o via aplicació mòbil).

Com obtenir el codi:

  • En l'apartat 'Novetats: La meva regla, les meves regles' de l'espai de salut digital de l'aplicació La Meva Salut, apareixerà un codi QR.
  • En el cas de fer servir l'aplicació per a telèfon mòbil, la usuària s'ha d'assegurar que estigui actualitzada.
  • Si per alguna raó el codi QR no apareix, hi haurà un formulari per poder sol·licitar-lo.

Recollida del producte:

  • Es recomana anar a la farmàcia amb temps, per tal d’escollir el producte després de rebre tota la informació i l’assessorament especialitzat.
  • Sempre que la farmàcia disposi d'unitats, l'entrega del producte serà immediata
  • En el cas que les unitats de la farmàcia estiguessin esgotades, es podrà encarregar el producte i estarà disponible en un termini màxim de 48 hores.
  • Un cop feta la reserva a la farmàcia desitjada, el codi QR quedarà temporalment bloquejat, fins que es reculli a la mateixa farmàcia on s'ha demanat.

Quan es pot anar a recollir

  • El codi QR estarà actiu a l’espai de La Meva Salut mentre no s’hagi demanat el producte a la farmàcia. Un cop lliurat el producte es desactivarà.
  • No caduca i estarà disponible fins al 2025.

Algun dubte?

S’han habilitat dues línies de comunicació específiques per resoldre qualsevol dubte o incidència:

Les associacions d'atenció a les dones demanen incidir més en l'educació en salut menstrual | Núria Alcalà

A les portes del 8M

Sota el lema 'Fins que la igualtat sigui costum a l'Església', més d'un centenar de persones s'han concentrat aquest diumenge al migdia davant de la Catedral de Barcelona per reclamar la igualtat entre dones i homes a l'Església. Com és tradicional en els últims anys en els dies previs al 8-M, el col·lectiu Alcem la Veu ha convocat les creients a tornar als carrers per "fer visible" que les dones volen estar "a primera fila" de la institució.

Concentració per reclamar la igualtat en l'àmbit de l'Església

Les concentrades, majoritàriament dones, han celebrat que en els últims anys el moviment "hagi agafat més volada" i de mica en mica s'avanci cap a la igualtat. En el manifest d'Alcem la Veu, el col·lectiu ha defensat que "ha jugat un paper actiu de condemna i denúncia" contra els casos d'abusos sexuals per part de l'Església.