Enlaces accesibilidad

Eugenio: l'humorista verdader

  • Avui que la pel·lícula 'Saben aquell' opta a 11 Premis Goya, des de l'Arxiu de TVE Catalunya recordem l'humorista Eugenio
  • La seva família, com pensava i se sentia, fins i tot el llit on va néixer, un recorregut per la vida d'un artista carismàtic

Per
L'humorista Eugenio, fotografiat amb el seu posat tan característic, a punt per a una entrevista
L'humorista Eugenio, fotografiat amb el seu posat tan característic, a punt per a una entrevista

 La pel·lícula de David Trueba 'Saben aquell' es podria endur aquesta nit fins a onze 'capgrossos'. I això que no és fàcil rebre bones crítiques per dur la biografia d'un personatge tan conegut a la pantalla gran.

Als Premis Goya, que podrem veure en directe a RTVE Play a partir de les 18h, es parlarà a bastament d'aquest barceloní que sempre aconseguia sorprendre l'auditori, i que interpreta l'actor David Verdaguer. Nosaltres baixem a l'arxiu i us convidem a recordar l'Eugenio de debò. Quan una senyora li va dir que no agradava ni als castellans ni als catalans, Eugenio, com si sentís ploure. Puyal es va quedar glaçat.

Desgraciadament, només es conserva aquest fragment tan curt de l'entrevista. El mes de desembre van tornar a comptar amb Eugenio per a l'especial de Cap d'any del Vostè pregunta, el 1981. Van rodar fora de l'estudi, a un bar. El cambrer reia a cor que vols.

Arxiu TVE Catalunya - Vostè pregunta - Especial Cap d'Any: Eugenio

El llit on va néixer Eugenio: l'humor és a tot arreu

Quan va haver d'explicar la seva vida familiar, l'Eugenio no s'ho va pensar dues vegades: es va endur la seva mare l'habitació on havia nascut i va explicar, com si fos a l'escenari, perquè hi va dormir fins als quatre anys.

I la piscina, mentre l'esquitxaven els seus fills, Eugenio va explicar que encara no s'explicava perquè tenia tant d'èxit, que ell no actuava sinó que era igual en la vida real com a la feina.

La figura d'Eugenio és tan gran que ha passat a la història de l'humor per sempre. Entreu al web d'humor de RTVE Play dedicat a aquest personatge inoblidable i gaudiu-ne encara més!