Enlaces accesibilidad
Protecció oficial

Barcelona amplia el parc públic d'habitatge amb 746 pisos

  • Prop del 80% dels nous pisos són de lloguer assequible
  • S'hauran lliurat entre finals del 2023 i el primer quadrimestre del 2024

Per
L'Ajuntament assenyala que té prop de 5.000 habitatges en alguna fase d'execució
L'Ajuntament assenyala que té prop de 5.000 habitatges en alguna fase d'execució

L'Ajuntament de Barcelona ha ampliat el parc públic d'habitatge amb 10 promocions i 746 nous pisos, repartits en els districtes de Sants-Montjuïc, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí.

Barcelona lliura 746 nous habitatges, el 80% de lloguer social

Prop del 80% són de lloguer social i assequible; la resta s'adjudicaran en règim de dret de superfície. S'hauran lliurat entre finals del 2023 i el primer quadrimestre del 2024.

Augment del parc públic

Els nous habitatges tenen la qualificació de protecció oficial i, per tant, s’adjudicaran a famílies inscrites al Registre de Sol·licitants d’Habitatges de Protecció Oficial (RSHPOB). Hi ha un paquet de més de 230 pisos destinats a gent gran, amb serveis específics.

Han estat impulsats per l'Institut Municipal de l'Habitatge i Rehabilitació de Barcelona (IMHAB) i han suposat una inversió pública de més de 111,4 milions d'euros. Amb aquesta incorporació, el parc públic s'incrementarà fins a més de 12.300 habitatges.

Com queden repartits?

  • Sant Andreu (quatre promocions): un edifici a l’antic barri de les cases del Bon Pastor, amb 54 pisos de lloguer. Una doble promoció a Porta Trinitat amb 54 habitatges de lloguer i 85 amb serveis per a gent gran a cadascuna. I, a les Casernes de Sant Andreu, 152 pisos destinats íntegrament a gent gran.
  • Sants-Montjuïc (dues promocions): un edifici de tres blocs i 108 pisos de lloguer i un de 72 pisos; tots dos al barri de la Marina del Prat Vermell.
  • Nou Barris (dues promocions): un edifici de 31 habitatges en règim de lloguer a l'avinguda d'Escolapi Càncer i una segona promoció de 67 pisos al carrer de Palamós.
  • Horta-Guinardó (una promoció): 105 pisos ubicats a l'avinguda de l'Estatut de Catalunya; 94 atorgats en règim de dret de superfície i 11 en règim de lloguer.
  • Sant Martí (una promoció): 18 pisos destinats a lloguer social en una de les cruïlles de la superilla de Poblenou, entre el carrer de Granada i l'eix verd dels Almogàvers.

Collboni vol "mobilitzar tot el sòl disponible"

L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha subratllat la necessitat d'augmentar la producció i ha assegurat que el compromís del govern municipal és "mobilitzar tot el sòl disponible", cercant acords tant amb el sector públic com amb el privat. A més a més, ha destacat les tres zones de creixement: la Marina, el 22@ nord, i la Sagrera i el Bon Pastor.

Actualment, hi ha 5.000 habitatges en alguna fase d'execució a la ciutat barcelonina i ja s'han pres algunes mesures com ara posar a disposició de l'Incasòl solars per a fer-hi pisos públics.