Enlaces accesibilidad
Eurovisió

'El Temps' de Roger Padrós i 'Here To Stay' de Sofia Coll: els temes dels dos catalans que participen al Benidorm Fest 2024

  • El cantant, compositor i pianista, Roger Padrós ens proposa una balada romàntica acompanyada per un piano
  • 'Here To Stay' de Sofia Coll barreja el català, el castellà i l'anglès

Per

Benidorm Fest 2024: Sofia Coll i Roger Padrós, els dos concursants catalans
Benidorm Fest 2024: Sofia Coll i Roger Padrós, els dos concursants catalans

Els catalans Roger Padrós i Sofia Coll són dos dels 16 candidats que participaran al Benidorm Fest 2024, la preselecció d'Espanya per al Festival d'Eurovisió. Aquest dijous hem conegut les cançons amb què lluitaran per emportar-se la victòria al concurs musical.

'El Temps' de Roger Padrós

Un tema escrit en català que gira entorn del temps i posa la mirada en les parelles que porten tota la vida juntes. Aposta per una balada pop acompanyada per un piano. El participant del Benidorm Fest explica que aquestes relacions erosionen i s'enforteixen a parts iguals: ''Al final no és el temps el què ens allunya, sinó nosaltres mateixos'', ha comentat. En l'edició anterior, el concurs també va comptar amb una altra cançó en català de la mà dels Siderland.

Malgrat haver estudiat Administració i Direcció d'Empreses, Roger Padrós (Polinyà, 26 anys) va descobrir que la seva veritable passió era la música. Encara que va llançar el seu primer EP el 2019 anomenat 'Mil Més', el fet que el va impulsar a perseguir el seu somni de manera professional va ser la seva participació en la setena edició del programa 'La Voz'. El 2022, va publicar el seu primer àlbum titulat 'La Vida és Millor', que inclou cançons en català i castellà. Actualment, està treballant en el seu segon disc i actua com a músic resident a la Casa Batlló de Barcelona. El 3 de novembre, coincidint amb el dia del seu aniversari, va publicar un nou senzill, 'El Buit', una cançó amb la qual reflexiona sobre la seva manera de veure i sentir les coses.

Benidorm Fest 2024 | Roger Padrós

Roger Padrós participa en el Benidorm Fest 2024 RTVE

'Here To Stay'

Sofia Coll es presenta a la tercera edició del Benidorm Fest amb aquest tema, una cançó empoderada i segura de si mateixa. Un tema que fusiona de manera optimista el pop, ritmes urbans i la música electrònica. Destaca pel seu plurilingüisme en barrejar el castellà, l'anglès i el català.

Sofia Coll (Barcelona, 24 anys) és cantant, ballarina, actriu, compositora i presentadora. Extravertida i carismàtica, la barcelonina es va donar a conèixer a 'La Voz Kids' l'any 2014, quan només tenia 14 anys. Sofia Coll és molt versàtil: compon en guitarra i piano des que és adolescent i té formació en música, dansa i Producció d'Audiovisuals i Espectacles. El 2019 va ser una de les protagonistes de la sitcom d'RTVE Catalunya, 'Bany Compartit'. Va ser el 2020 quan va publicar el seu primer àlbum, 'Gènesi', format per nou cançons. En els dos últims anys, la catalana ha estat treballant en el seu pròxim EP, un projecte que parlarà sobre l'amor i el creixement personal. Com a curiositat, en 2020 va publicar amb Rakky Ripper, participant del Benidorm Fest 2023, un remix de 'The Way You Make Em Feel'. A Catalunya s'ha donat a conèixer més amb la participació en la segona temporada del programa 'Euforia' aquest any.

Benidorm Fest 2024 | Sofia Coll

Sofia Coll participa en el Benidorm Fest 2024 RTVE

Algun dels dos passarà a la final? Ho sabrem els dies 30 de gener i 1 de febrer, quan es disputen les dues semifinals del Benidorm Fest 2024. La cita amb la gran final del certamen alicantí serà dissabte 3 de febrer. Aleshores coneixerem el successor o successora de Blanca Paloma com a representant d'Espanya al festival d'Eurovisió.

Presentació a Sevilla

RTVE va presentar als participants de la nova edició del Benidorm Fest a Sevilla, aprofitant la celebració dels Latin Grammy que va tenir lloc a la ciutat andalusa el 16 de novembre. Un equip transversal de professionals d'RTVE s'ha encarregat de triar els finalistes d'entre les 825 propostes rebudes a través d'un formulari web. Coneix els concursants catalans del Benidorm Fest 2024!