Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Antoni Cañete: "Pagant el mateix salari sense millorar la productivitat, t'estàs fent un tret al peu"

Per
Cafè d'idees - Antoni Cañete: "La jornada de 37,5 hores és un tret al peu"

El president de PIMEC, Antoni Cañete, titlla de "populista" l'acord entre el PSOE i Sumar per reduir la jornada laboral a 37,5 hores: "Pagant el mateix salari sense millorar la productivitat, t'estàs fent un tret al peu". I alerta que aquesta mesura podria comportar el tancament d'empreses. Cañete va més enllà i considera que el plantejament de reformes per separat com aquesta mesura i els acomiadaments i les pensions, entre d'altres, comporta una "reforma laboral encoberta".

En una entrevista al 'Cafè d'idees' de La 2 i Ràdio 4, Cañete ha defensat que les dades econòmiques generals no són tan dolentes com s'esperava i s'allunya de parlar de recessió, però admet que s'està entrant en una desacceleració.

Cañete augura un govern "complex"

Creu que el govern que es pot formar serà "complex", però alhora obliga al "diàleg, als consensos i la concertació", i defensa que la qüestió catalana mai hauria d'haver sortit de l'àmbit polític: "Mai demanarem que es trenquin les regles".

Sobre el govern català i els nous pressupostos, el president de PIMEC adverteix que deixen sense capacitat d'inversió a moltes petites i mitjanes empreses i reivindica un pacte de finançament estatal.

Preguntat per l'aeroport, Cañete no és contrari a les diverses opcions que el facin créixer, però insisteix a focalitzar el debat en l'àrea aeroportuària de Catalunya i no tan sols en l'aeroport del Prat.

Sobre el paper de PIMEC a la Unió Europea, Cañete ha reivindicat la seva proposta de reglament europeu que obliga a pagar a 30 dies com "una fita històrica dels petits".