Enlaces accesibilidad
Esport

Emilio Sánchez Vicario: "Rafa Nadal i Carlos Alcaraz són superdotats"

  • De petit, Emilio Sánchez Vicario, va ser expulsat per la Federació de Tenis perquè la seva condició física no era l'adequada
  • L'any 2010 va crear la Fundació ESV amb la missió d'impulsar la inclusió social a través de l'esport

Per

Noms Propis - Emilio Sánchez Vicario, tenista

Emilio Ángel Sánchez Vicario, número 1 del tenis espanyol en la dècada dels 80, visita el programa 'Noms Propis' per parlar de la seva carrera professional, com va ser la seva infància i les joves promeses del panorama nacional. Ell ho té clar: “Rafa Nadal i Carlos Alcaraz són superdotats”. El tenista creu que Rafa Nadal s'ha destacat dels altres perquè: "Té una capacitat d'entrega, de patiment i de jugar d'una manera que el fan especial". Respecte a l'altra figura del moment, Carlos Alcaraz, opina que és un jugador que "fa de tot" i assegura que "hi ha molt pocs jugadors que amb 20 anys puguin fer tantes coses en una pista de tenis".

Passió per l'esport

Sánchez Vicario va néixer a Madrid, tot i que estava acostumat a viatjar constantment per la feina del seu pare. La família, de quatre germans, es va decidir finalment establir a Barcelona. Al Club Pedralbes tan ell com els seus germans comencen a descobrir la seva passió per l'esport i, en concret, pel tenis. Però no és fins que arriba al Club de Tenis Barcelona que inicia la seva carrera professional. No tot va ser senzill, però, la Federació Espanyola de Tenis el va expulsar perquè la seva condició física no era l'adequada. "No creixia i no em veien futur" comenta l'esportista.

Quan estàs a l'adolescència i hi ha aquest tipus de seleccions, és dur. Et preguntes, per què jo no?

La disciplina és quelcom molt present en la seva vida i en la de qualsevol esportista d'èxit. Filla de militar, la seva mare va ser una persona estricta i disciplinada que els animava a no fallar ni un sol dia. "La meva mare em venia a buscar a l'escola i em portava a entrenar cada dia. Ells venien d'una època molt pitjor”, explica Sánchez Vicario. Avui en dia, creu que s'ha de continuar treballant aquesta cultura de l'esforç, sobretot en les generacions joves.

Emilio Sánchez Vicario a 'Noms Propis' amb la Copa Davis

Emilio Sánchez Vicario a 'Noms Propis' amb la Copa Davis

Capità de la Copa Davis, escola i fundació

Actualment, té una escola de tenis amb el seu company Sergio Casal, on també col·laboren els seus germans i extenistes Javier i Arantxa Sánchez Vicario. També va exercir la labor de comentarista per a Televisió Espanyola i l'any 2008, va ser el capità espanyol de Copa Davis que va aconseguir alçar-se amb la tercera ensaladera de la història per a Espanya. Va ser després de la final guanyada a l'Argentina quan va anunciar que deixava de ser el capità.

L'any 2010 va crear la Fundació ESV, una institució privada i sense ànim de lucre que neix amb la missió d'impulsar a través de l'esport i l'educació el desenvolupament personal i la inclusió social. Conscient dels valors positius que l'esport aporta al desenvolupament de les persones, crea aquesta fundació per a fomentar el tenis entre persones amb discapacitats físiques, intel·lectuals o sensorials, així com persones amb escassos recursos econòmics.