Enlaces accesibilidad
Sinistralitat

Els accidents entre motoristes es dispara: 30 conductors han perdut la vida enguany

  • La sinistralitat entre conductors de motos es dispara un 26% respecte a l'any passat
  • Trànsit engega una campanya de prevenció d'accidents i intensifica els controls

Per
La sinistralitat entre els motoristes es dispara un 7% respecte al 2019
La sinistralitat entre els motoristes es dispara un 7% respecte al 2019

Creix la sinistralitat entre motoristes a les carreteres catalanes. Els accidents s'han disparat un 26% respecte a l'any passat amb 30 usuaris que han perdut la vida. El Servei Català de Trànsit alerta d'aquest repunt i engega una campanya per prevenir accidents. Així, durant aquesta setmana hi haurà controls específics amb helicòpters per motoristes a carreteres com l'A2, un dels punts negres.

La vigilància aèria s'encarrega de detectar infraccions comeses per motos i els Mossos d'Esquadra l'aturen. Les principals causes d'accident són els xocs laterals en els canvis de carril i les col·lisions frontals per no mantenir la distància de seguretat. També hi influeix la velocitat. El SCT recorda que és imprescindible, tot i la calor, anar ben equipats amb guants, pantaló llarg i jaqueta amb proteccions.

C-31, C-32, A-2, B-20 i N-34: punts negres

Les hores punta en dies feiners i els matins del cap de setmana són quan més sinistres es produeixen. De fet, un 20% dels accidents es donen en moments del dia on el trànsit és bastant dens. Per evitar que el nombre d'accidents creixi, Trànsit ha impulsat una campanya que consta de "tres potes": informació, formació i controls policials a les carreteres amb els Mossos d'Esquadra.

Trànsit engega una campanya per reduir la sinistralitat entre motos

La C-31, C-32, A-2, B-20 i N-340 són les vies on s'han concentrat morts i ferits greus. Per demarcacions, Lamiel ha destacat que a la de Girona el 60% dels accidents han estat de motocicletes i a la de Barcelona, el 44%. A més, destaca que en el 82% dels casos, les víctimes mortals són homes amb una edat d'entre 44 i 55 anys.

Dos morts aquesta setmana

L'última víctima mortal per un accident amb moto ha estat aquest dimecres a Puigverd d'Agramunt. El motorista era un home de 54 anys de Santa Coloma de Cervelló que s'ha sortit de la via a la L-303. Les causes de l'accident encara s'estan investigant. El dia anterior, el dimarts, un altre motorista va morir pel xoc amb un turisme a Palau-saverdera (Alt Empordà). Era també un home de 53 anys i nacionalitat francesa.