Enlaces accesibilidad
Parlament Europeu

Puigdemont no viatja a Estrasburg per por a ser detingut

Per
Carles Puigdemont al Parlament Europeu
Carles Puigdemont compareix davant dels mitjans de comunicació després de retirar-li la immunitat

Finalment, l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, no assisteix al ple del Parlament Europeu d'aquesta tarda després de la retirada de la seva immunitat, tot i que és una decisió que han recorregut. En un missatge a les xarxes socials, explica que l'Eurocambra no ha respost amb claredat a la seva petició després de la sentència del Tribunal General de la Unió Europea, una sentència que també en aquest missatge qualifica d'ambigua.

Puigdemont afegeix que la resposta que li ha donat el Parlament Europeu és que es prendran les mesures per defensar qualsevol de les immunitats a què puguin tenir dret en aquell moment, unes declaracions que qualifica de poc clares.

D'aquesta manera, assegura que no es garanteix que no pugui ser detingut i traslladat a França. L'expresident català manté que mentre no es comuniqui clarament que tenen immunitat en el desplaçament, ni ell ni l'exconseller, Toni Comín, viatjaran a Estrasburg.

Ponsatí, si viatja

La tercera eurodiputada de JxCAT, Clara Ponsatí, sí que viatjarà a Estrasburg, segons fonts del seu entorn, perquè encara que el TGUE també li ha retirat la immunitat, el TS només l'ha processat per un delicte de desobediència, que no implica pena de presó, per la qual cosa Llarena no pot dictar una euroordre contra ella.

El magistrat, en canvi, ha processat a Puigdemont i Comín pel delicte de desobediència i de malversació agreujada, que implica fins a 12 anys de presó.