Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Carlos Carrizosa: "És perillós que tinguem una presidenta com Anna Erra al Parlament"

  • Comparteix la decisió de Cs de no presentar-se a les eleccions generals després dels mals resultats
  • El president del Grup Parlamentari de Ciutadans mostra preocupació per l'extrema dreta catalana

Per
Cafè d'idees - Carrizosa: "És perillós que tinguem una presidenta com Erra al Parlament"

El president del Grup Parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa, veu "perillós" que la recentment nomenada Anna Erra sigui presidenta del Parlament, Pere Aragonès president de la Generalitat i Xavier Trias pugui ser alcalde de Barcelona. El president del Grup Parlamentari de Ciutadans descriu Erra com "radical extremista".

En una entrevista al Cafè d'idees de La 2 i Ràdio 4, creu que Laura Borràs ha estat "parcial" com a presidenta del Parlament. Tot i el canvi a la presidència, considera que Erra està "adornada pel mateix radicalisme": "Va fer un discurs que no tenia res d'institucional" en la seva intervenció en l'acte solemne de presa de possessió.

El president del Grup Parlamentari de Ciutadans mostra preocupació per l'extrema dreta catalana i assenyala les vinculacions de Junts amb Aliança Catalana. Diu que el discurs "racista i xenòfob" de l'extrema dreta catalana és el de Quim Torra o Laura Borràs.

Carrizosa aposta per la llibertat de vot al 23J

Carrizosa comparteix la decisió del partit no concórrer a les eleccions generals del 23 de juliol. "Els nostres vots estan en retrocés. Podien no ser útils. Es demanava un acte de fe", ha argumentat. Dona llibertat de vot als seus electors i diu que la raó de ser del seu partit ara són les eleccions catalanes i europees.

Ha admès que no ha decidit si anirà a votar a les eleccions del 23-J ni per qui ho faria en cas de participar-hi. "A dia d’avui, no tinc gens clar què faré", ha dit en l'entrevista, tot criticant el projecte del PP en l'àmbit estatal i la seva gestió de la qüestió catalana.

Carrizosa critica a Martín Blanco

Carrizosa entén les crítiques "les posicions" a favor i en contra de presentar-se a les generals, però demana acatar la decisió de Cs. En aquest sentit, tot i la "bona relació personal" amb el fins fa poc portaveu del partit al Parlament, Nacho Martín Blanco, ha criticat la seva decisió d'abandonar el partit qüestionant-ne la viabilitat. "El projecte nacional del PP no s'ha ocupat mai prou de resoldre el problema a Catalunya", ha remarcat.

"Tenim gent convençuda al partit com per tenir gent a la corda fluixa. Si vol marxar, que marxi", ha dit davant la possibilitat que Martín Blanco es presenti al 23-J a les llistes del PP. Carrizosa ha donat per fet aquest canvi de partit, perquè ho publiquen els mitjans.

La davallada del partit

El PSOE és presoner de l'esquerra radical. I el PP de la dreta radical

El president del Grup Parlamentari de Ciutadans confia que la política espanyola "tornarà" al centre després de l'actual "radicalització i extremisme": "El PSOE és presoner de l'esquerra radical. I el PP de la dreta radical", ha assenyalat. Davant els resultats actuals del partit arreu d'Espanya, sosté que el "centre de gravetat" dels taronges ha tornat a Catalunya: "Mantenim un arrelament que no es té a la resta d'Espanya", sosté.

Atribueix els resultats a Barcelona al plantejament "en termes plebiscitaris" dels comicis del 28 de maig. "Les enquestes no ens donaven la possibilitat de batre Colau", ha dit sobre aquesta falta de suports que ha deixat el partit fora del consistori.

Carrizosa deixaria la política quan deixi Cs

El portaveu parlamentari de la formació taronja ha assegurat que no continuarà a la política en cas que deixi Ciutadans i ha dit que tornaria a exercir d’advocat. "No m’han trucat ni del PP ni del PSOE. Però ni que em truquessin. Tothom sap que Carrizosa estarà sempre a Ciutadans", ha dit.