Enlaces accesibilidad
ACTUALITAT

Última hora, notícies del 6 de juny de 2023 | Junts escull l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, per substituir Laura Borràs a la presidència del Parlament

  • Els Mossos investiguen una nova presumpta agressió sexual múltiple a una menor a Badalona
  • El Govern comença els tràmits per definir les zones tensionades on aplicar el topall al lloguer
  • Més informació de les notícies destacades del dia al web de RTVE Notícies

Per
La presidenta de Junts, Laura Borràs, arribant a la seu del partit amb Anna Erra.
La presidenta de Junts, Laura Borràs, arribant a la seu del partit amb Anna Erra.

L'actualitat d'aquest dimarts passa per la decisió de Junts sobre el relleu a la presidència del Parlament. L'executiva de la formació de Laura Borràs ha escollit l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, com substituta. ERC ja ha anunciat que li donaran suport. PSC, comuns i Cs també havien anunciat el seu propi candidat. En canvi, la CUP aposta pel vot en blanc després d'assegurar que no secunden l'estratègia independentista dels republicans.

Els Mossos investiguen una nova presumpta agressió sexual múltiple a una menor a Badalona. L'alcaldable del PP, Xavier Garcia Albiol, ha anunciat que demanarà al Congrés poder perseguir penalment els menors de 14 anys que violin.

Gairebé tota la collita de poma i pera, sobretot de la zona d'Alguaire, feta malbé. És la conseqüència de la forta tempesta, acompanyada de pedra, que ahir la tarda va caure entre el Segrià i la Noguera. Una fruita que es cull a l'octubre i que difícilment podrà acabar al mercat.

El Govern ha iniciat el procediment per definir les zones on es limitarà el preu del lloguer. A Ivars de Noguera continua la rave il·legal que congrega 400 persones des del cap de setmana. Comença la vaga de mestres interins convocada per la Plataforma d'Interins Docents de Catalunya (PINDOC) per exigir una plaça fixa per a tots ells.

Felip VI presideix la Nit de la Logística del SIL 2023 al Teatre Nacional de Catalunya, que ha reunit més de 600 empresaris i professionals del sector de la logística, transport, intralogística i Supply Chain.

Notícies avui, a Catalunya: 6 de juny de 2023

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 20:48

    Els Bombers evacuen un centenar de persones d'un tren avariat entre Manlleu i Torelló

     

    4 dotacions dels Bombers treballen aquest dimarts al vespre en l'evacuació d'un centenar de persones d'un tren avariat entre Manlleu i Torelló on aquesta tarda hi ha hagut una intensa tempesta. Protecció Civil ha activat la fase de prealerta del pla d'emergències ferroviàries Ferrocat, després que l'empresa gestora de la infraestructura, Adif, hagi informat que per problemes a la catenària ha calgut tallar la línia R3 en ambdós sentits en aquest tram. A Vic, la pluja ha obligat els Bombers a fer una vintena d'actuacions per inundacions de baixos i carrers.

  • 20:30

    Baixen a 300 els assistents a la rave d'Ivars de Noguera

     

    La rave que s'està celebrant al voltant de l'embassament de Santa Anna, a Ivars de Noguera, segueix activa tot i que va a la baixa. De les 400 persones i del centenar de vehicles que hi havia dilluns, aquest dimarts els Mossos d'Esquadra estimen que en queden unes 300 i una vuitantena de vehicles. La policia segueix fent controls d'accés per evitar que hi vagin més persones, i també continuen els controls d'alcoholèmia i drogues als conductors que de mica en mica abandonen la festa. La 'rave' va començar dissabte a la nit i aplega persones d'arreu de l'Estat i d'altres països d'Europa, principalment d'Itàlia i França. Per accedir-hi, alguns dels assistents han passat per finques particulars on han provocat danys a fruiters.

  • 20:10

    El rei Felip VI presideix 'La Nit de la Logísitica'

     

    El rei Felip VI arriba al TNC per a presidir 'La Nit de la Logísitica'. Una vetllada que dóna el tret de sortida a una nova edició del SIL Barcelona que començarà aquest dimecres 7 de juny i s'allargarà fins divendres dia 9.

  • 20:00

    Laura Borràs explica els motius pels quals Junts tria Anna Erra com a candidata a presidir el Parlament

     

    La presidenta de la formació ha carregat de nou contra la Mesa del Parlament per haver-li retirat l'escó i ha explicat els motius pels quals s'ha optat per l'alcaldessa en funcions de Vic. Borràs ha defensat la seva tasca al capdavant de l'ajuntament de la capital d'Osona i ha afirmat que ''coneix prou bé la tasca que ha fet Junts a la presidència de la institució i a la Mesa''.

  • 18:24

    Els Mossos detenen 6 membres d'un grup criminal que va cometre més de 60 robatoris amb força i violència

     

    Els Mossos d’Esquadra van detenir el dimarts passat sis homes, d’entre 26 i 50 anys, com a presumptes autors de delictes contra el patrimoni, lesions, detenció Il·legal, usurpació de funcions públiques, tinença d’armes, delictes contra la salut pública i pertinença a grup criminal. Entre tots els arrestats, sumen gairebé 90 antecedents. La policia va tenir coneixement durant el mes de febrer d’aquest any que s’havia produït un robatori amb força a un domicili de Sant Andreu de la Barca. Arran d’aquests fets, la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell va obrir una investigació i va aconseguir identificar els presumptes autors.

  • 17:58

    Junts proposa Anna Erra com a candidata a presidir el Parlament en substitució de Laura Borràs

     

    L'actual alcaldessa en funcions de Vic Anna Erra serà la candidata de Junts a presidir el Parlament de Catalunya en substitució de Laura Borràs. Aquest divendres 9 de juny tindrà lloc un ple a la cambra catalana que haurà de decidir el futur president o presidenta de la institució.

  • 17:38

    Tallada l'AP-7 a Tarragona en direcció Barcelona a causa d'un accident

     

    De moment, hi ha 5 km de retencions. Desviaments per la sortida 33 de l'AP-7. El Servei Català de Trànsit recomana alternativa per l'A-7.

  • 17:32

    El dispositiu d'atenció a temporers de Lleida es posarà en marxa el 12 de juny amb 122 places 

     

     

    L'equip tècnic ja està treballant al pavelló per condicionar l'espai a les necessitats que requereix la campanya agrària a Lleida, un cop ha finalitzat l'Aplec del Caragol. La instal·lació donarà cabuda a 122 persones, i també oferirà els serveis de dutxes, esmorzar i sopar, consigna i autobugaderia. L'horari d'obertura del pavelló serà de 18 a 08 h. Com en anteriors edicions, el dispositiu es complementa amb habitatges cedits per l'EMAU, amb capacitat per a 99 places i un cost de 5 euros la nit. Un dels habitatges es reservarà per treballadores.

  • 17:20

    Els acusats d'apallissar un manifestant independentista el 2019 neguen formar part de grups neonazis

     

     

    Els acusats d'apallissar un manifestant independentista l'octubre del 2019 després de concentrar-se a la plaça d'Artós de Barcelona han negat formar part de grups neonazis, en el judici que ha començat aquest dimarts a la Ciutat de la Justícia. Un d'ells sí que ha reconegut que va donar "tres puntades de peu als glutis" de la víctima i li ha demanat perdó. Dos dels altres s'han situat a la zona on es va produir l'agressió, però han assegurat que estaven marxant en veure que hi havia molta tensió. La fiscalia demana cinc anys de presó per als acusats per un delicte de lesions amb els agreujants de discriminació ideològica i abús de superioritat i disfressa. L'acusació popular, exercida per l'Ajuntament, demana també cinc anys de presó.

  • 17:03

    La CUP votarà en blanc en el ple d'elecció del nou president del Parlament


    La CUP ha anunciat que votarà en blanc divendres al Parlament perquè no comparteix "el repartiment de cadires" entre ERC i JxCat. La diputada de la CUP, Laia Estrada, ha advertit que en cap cas desitja que la presidència l'obtingui el PSC, per la qual cosa els anticapitalistes canviarien la seva postura "si es donés aquest perill". Sobre el relleu de Borràs, Laia Estrada ha volgut deixar clar que "ha perdut el seu escó per estar condemnada per prevaricació i falsedat documental" i no perquè el Parlament li hagi retirat l'acta de diputada.

  • 16:52

    La pedregada malmet el 100% de la collita de poma a Alguaire

     

    La pluja d'aquest cap de setmana ha tingut doble cara: per una banda, perquè al Pla de Lleida no hi plovia tant des del setembre passat i, per tant, era una pluja molt esperada, però, per l'altra banda, aquesta pedregada ha fet mal. Els pagesos calculen que els danys assoleixen fins al 85% en plantacions de poma i pera d'Alguaire. Els cultius de figues també han estat perjudicats.

  • 16:08

    Demà comencen les proves d'accés a la universitat a Catalunya

     

    Enguany amb un nou rècord d'estudiants: es presenten gairebé 42.000 estudiants. Tots han de fer els examens de la fase general. Aproven si obtenen un 5 entre la qualificació d'aquestes proves i la mitjana del Batxillerat. També es poden presentar a 3 examens de la fase específica per pujar nota. Alguns graus demanen notes de tall molt altes, i alguns experts creuen que la selectivitat és cada vegada més competitiva. 

  • 14:47

    Llibertat provisional amb mesures cautelars per l'home acusat de masturbar-se sobre una noia durant les celebracions del Barça.

     

     

    La jutgessa imposa una ordre d'allunyament de 1.000 metres de la víctima, i estar disposició del jutjat quan se'l requereixi. S'investiga com una causa d'agressió sexual. 

     
  • 14:21

    L'Audiència de Barcelona ha absolt l'home acusat d'abusar sexualment de set menors en un centre islàmic de Vic, però ho fa per defectes de forma en la instrucció de la causa.

     

     

    La fiscalia li va demanar 42 anys de presó per tocaments sexuals a 7 menors de 5 a 9 anys, mentre els feia classes, al 2016. I com a prova va presentar les imatges de les càmeres que el centre havia instal·lat davant les sospistes. L'Audiència de Barcelona, però, l'absol perquè el jutjat va prorrogar la instrucció fora de termini i no va interrogar l'investigat fins a 10 mesos després d'obrir la causa. La sentència es pot recórrer. 
     

     
  • 13:43

    David Cid replica a Iglesias que els comuns sí que volen a Podemos a Sumar
     


    L'exvicepresident ha afirmat que els comuns no desitgen aquest acord. "Ens han sorprès algunes declaracions públiques que no són unes certes i no responen a la realitat", ha dit el portaveu dels comuns en roda de premsa des del Parlament. Cid ha reiterat que els comuns volen formar part del projecte que lidera la vicepresidenta segona del Govern, Yolanda Díaz. També ha rebutjat valorar possibles converses entre Podemos i ERC per a presentar-se junts a Catalunya, segons han informat fonts dels comuns. Els republicans, en canvi, han negat que aquestes negociacions estiguin obertes.

  • 13:17

    L'Audiència de Barcelona començat a jutjar a quatre acusats d'intentar cremar viu a un home a un pis de Ciutat Vella l'any 2020.

     

    S'enfronten a 22 anys de presó pels delictes d'intent d'assassinat i incendi. El tribunal ha concedit la protecció a la víctima, tla i com havia demanat la fiscal. L'home ha denunciat haver estat apallissat poc abans del judici per part de dos homes de l'entorn dels acusats. Aquest declararà demà, a una altra sala i acompanyat d'una treballadora social. La fiscal ha incrementat la petició d'indemnització a 300.000 euros per trastorn estrès post-traumàtic.

  • 13:15

    Sònia Casas guanya el premi Nèstor Luján amb 'Retorn als orígens'

     

    La periodista Sònia Casas guanya el Premi Nèstor Luján amb una novel·la que té Antoni Gaudí com a protagonista. L’obra, titulada ‘Retorn als orígens’, és una història que ficciona l’amistat entre l’arquitecte i l'egiptòleg Eduard Toda Güell. La novel·la té com a fil conductor l’entorn natural del Baix Camp on suposadament Gaudí es va inspirar per la seva obra, i repassa la vida dels protagonistes que, sent adolescents aficionats a visitar indrets històrics abandonats, descobreixen un misteriós gravat prehistòric a les muntanyes properes al castell d’Escornalbou. El llibre també explica la història d’un matrimoni que, 150 anys després, investiga el mateix paratge. El llibre arribarà a les llibreries dimecres.

  • 12:54

    El Govern presenta la campanya de sensibilització 'L'aigua no cau del cel'

     

    L'Agència Catalana de l'Aigua ha implementat una campanya de sensibilització per reduir al màxim el consum de l'aigua i facilitar-ne l'estalvi davant la situació de sequera que viu el país. La portaveu del Govern ha explicat que la campanya 'L'aigua no cau del cel' utilitza la fotografia d'un cubell vermell per recordar que és un bé que cal preservar i recordar que bona part de l'aigua que utilitzem ha estat reutilitzada. Patrícia Plaja ha recordat que ara mateix "estem per sobre del consum que seria desitjable" i que marca l'entrada en situació excepcional abans no acabi l'estiu.

  • 12:45

    El Govern destina més de 10 milions d’euros a desplegar la Comissaria Virtual de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra

     

    El Govern ha aprovat destinar 10,65 milions d’euros al desenvolupament de la Comissaria Virtual de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra i a l’impuls de la modernització i adaptació de les eines digitals del cos en l’àmbit judicial. Els tràmits per presentar denúncies per furts i les autoritzacions de menors per viatjar a l'estranger seran els primers serveis que s’implementaran. El trasllat al món virtual de totes les gestions que assumirà la nova comissaria suposarà un gran estalvi econòmic per a la ciutadania i l'administració.

  • 12:46

    Detenen a Salou un pròfug italià acusat d'apunyalar un policia

     

    La Policia Nacional ha detingut a Salou un "perillós" fugitiu de les autoritats italianes acusat d'agredir i apunyalar un policia italià al desembre de l'any passat. Sobre el detingut constava una ordre europea de detenció i entrega per un delicte d'homicidi agreujat en grau de temptativa, pel qual s'enfronta a una petició de pena de fins a vint anys de presó. El fugitiu s'amagava a Salou amb dos companys italians més, "també altament violents". Feia servir documentació falsa i es feia passar per ciutadà romanès. De fet, se l'havia detingut amb aquesta identitat per un robatori amb força. L'arrestat s'ha posat a disposició judicial.

  • 12:44

    El Govern aprova el Pla d’estalvi i eficiència energètica als edificis públics 2023-2027

     

    El document estableix com a objectius assolir una reducció en el consum d’energia i en les emissions amb efecte d’hivernacle del 16,43% i un estalvi del 13,3% en la factura energètica de la Generalitat. La finalitat és avançar cap a la fita fixada per la normativa europea de disminuir un 32,5% el consum d’energia l’any 2030 en relació amb l’any 2007.

  • 12:41

    El Govern inicia el procediment per definir les zones on es limitarà el preu del lloguer

     

    El Govern ha iniciat el procediment preparatori per delimitar les zones de Catalunya on s’aplicarà la limitació del preu del lloguer prevista a la Llei pel dret a l’habitatge estatal, que va entrar en vigor el 26 de maig. És el tràmit previ necessari per declarar les zones de mercat residencial tensionat en aquells municipis on hi ha greus dificultats d’accés a l’habitatge i on s’aplicaran les mesures de contenció de les rendes. També reclama per carta al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana l’homologació de l’Índex de referència del preu del lloguer català, que està vigent i plenament operatiu i que serà l’indicador base per aplicar la regulació.

  • 12:01

    Les ADFs mostren el seu malestar amb els canvis del Pla INFOCAT.

     

    Les Agrupacions de Defensa Forestals reivindiquen el seu paper en la primera intervenció en incendis i les seves tasques de vigilància i prevenció. Asseguren que aquestes feines queden directament limitades amb la modificació del Pla INFOCAT. En aquest sentit, denuncien que no han comptat amb ells pel nou redactat. Tot i que esperen poder-se reunir amb els departaments pertinents per trobar una solució, no descarten concentrar-se davant el Parlament per protestar contra la situació.

  • 11:56

    Una dona resulta ferida al cap després de rebre l'impacte d'una fletxa a Les Franqueses del Vallès

     

     

    Una dona ha resultat ferida al cap a conseqüència de l'impacte d'una fletxa a Les Franqueses del Vallès (Vallès Oriental). L'incident va tenir lloc dilluns al vespre mentre la víctima passejava pel Parc del Falgar de la població. Segons els Mossos, un veí que estava practicant tir amb arc a casa seva va disparar l'artefacte que accidentalment va anar a parar al cap de la senyora. La veïna va haver de ser evacuada a l'Hospital de Granollers i ja ha estat donada d'alta. La Policia Local de les Franqueses s'ha fet càrrec del cas.

  • 11:11

    La pedregada hauria provocat danys de fins al 85% en poma i pera d'Alguaire

     

     

    La tempesta acompanyada de pedra que va caure ahir dilluns a la tarda entre el Segrià i la Noguera hauria provocat danys de fins al 85% en plantacions de poma i pera d'Alguaire. Segons el president de d'Asaja Lleida, Pere Roqué, la pedra ha malmès també cultius com ara figues i va arribar a altres municipis com Vilanova del Segrià i la Portella. Tècnics del Departament d'Acció Climàtica faran al llarg d'aquest dimarts una avaluació més acurada del volum dels danys, cultius i extensió afectada per aquesta tempesta.

  • 10:55

    L'alcalde de Badalona, Rubén Guijarro renuncia a l'acta de regidor

     

    L'alcalde socialista de Badalona, Rubén Guijarro, ha confirmat aquest dimarts que abandona el consistori. "Calen nous lideratges i noves maneres de fer política a Badalona", ha assegurat en una entrevista al programa 'Badalona matí" del canal de ràdio municipal. En aquest sentit, ha apuntat que ja ha traslladat la decisió a la direcció nacional i local del seu partit. El PSC es va situar com a segona força política al municipi amb el 14,6% dels vots i 4 regidors, 2 menys que a les eleccions de 2019. 

  • 10:20

    Detinguda una dona a Lleida per la mort de la seva filla de 12 anys a Romania. 

     

     

    Els Mossos d’Esquadra han detingut a Lleida aquest dimarts una dona relacionada amb la mort violenta de la seva filla de 12 anys a Romania. També està implicada la seva parella. Els fets van passar el mes d'abril. 

    La dona ha estat detinguda aquesta matinada, cap a la una, després que la policia catalana va saber que la dona estava a la localitat d’Alpicat. Els Mossos investiguen ara el grau de participació. 

     
  • 10:43

    Un jutjat condemna l'exalcalde de Sabadell Maties Serracant a 4 mesos d'inhabilitació i 1.800 euros de multa per l'1-O

     

    En la sentència, la jutgessa resol que Serracant és autor "criminalment responsable d'un delicte de desobediència greu" i l'inhabilita per ocupar cap càrrec públic o electe, a més d'una quota diària de multa de 30 euros durant dos mesos, equivalent a 1.800 euros. El mes d'abril passat, Serracant va refermar davant la jutge que com a alcalde no podia fer res per evitar la celebració de l'1-O a Sabadell.

  • 10:20

    Els mestres i professors interins estan cridats a la vaga aquest dimarts

     

    La Plataforma d'Interines Docents de Catalunya, PINDO, ha convocat vaga de mestres i professors aquest dimarts, per reclamar la fixesa de tots els treballadors de l'educació que es troben en situació de temporalitat. Des de PINDO lamenten que amb els processos d'estabilització que està en marxa no s'estabilitzaran les persones sinó les places. També denuncien presumptes irregularitats en el concurs de mèrits i reclamen que es convoquin més places per poder estabilitzar tots els docents que fa anys que resten vacants. 
     

  • 10:05

    Continua la festa il·legal que des d'aquest cap de setmana se celebra al nucli deshabitat de Boix, a prop d'Ivars de Noguera.

     

    Els mossos impedeixen l'accés a la festa des del diumenge i esperen que avui marxin.  Els mossos investiguen els autors de l'agressió a cinc agents que van quedar ferits lleus quan intentaven impedir la festa. Amb l'ajuda de les càmeres de seguretat del municipi, esperen identificar-los.

  • 9:50

    Els mossos continuen les investigacions sobre un nou cas de presumpta agressió sexual grupal a Badalona.  

     

    L'agressió sexual denunciada hauria tingut lloc dissabte a tarda al carrer. De moment la Unitat central d'Agressions sexuals dels mossos, que s'ha fet càrrec del cas, ja ha identificat 5 dels presumptes agressors, entre ells el que seria el noi amb el qual sortia la víctima, una noia de 14 anys. L'ajuntament ha condemnat els fets i ha expressat el seu suport a la víctima.

  • 9:30

    Detinguda la presumpta parricida de Sant Adrià del Besòs

     

    Els Mossos d'Esquadra han detingut una dona de 32 anys relacionada presumptament amb la mort violenta del seu pare, a l'interior del domicili on convivien, a la localitat de Sant Adrià de Besòs. Els fets han tingut lloc a tres quarts de tres de la matinada d'aquest dimarts quan la policia catalana ha rebut l'avís d'una persona ferida. En arribar-hi, els agents han localitzat el cos sense vida d'un home de 67 anys. Al mateix lloc dels fets s’hi trobava la filla de la víctima i, d'acord amb els indicis, els agents de la unitat de seguretat ciutadana de la localitat han procedit a la seva detenció. La Divisió d'investigació criminal ha obert una investigació per aclarir els fets.

  • 9:09

    EL TEMPS | La previsió d'aquest dimarts 6 de juny d'El Temps de RTVE Catalunya amb en Sergi Loras.

  • 9:08

    El Congrés Internacional del Transport Públic mostra una clara aposta per flotes més modernes, sostenibles i digitals.

     

     

    Entre les novetats de la fira destaquen els vehicles sostenibles, 100% autònoms i també els nous combois del Metro de Barcelona. El transport públic posa el focus en la descarbonització de les flotes i treballar per millorar el servei i atraure, així, més usuaris. La clau de volta, pel secretari general de la Unió Internacional de Transport Públic, Mohamed Mezghani, és la digitalització, a través de la intel·ligència artificial i les aplicacions mòbils. 

  • 9:00

    Aragonès torna a reclamar el traspàs de Rodalies.

     

     

    El president ho ha demanat després que la ministra Raquel Sánchez respongués, de nou amb una negativa, a la mateixa petició, feta, aquest diumenge pel conseller de Territori. Aragonès assegura que la Generalitat pot fer-se càrrec de la gestió i les inversions, donada l'experiència amb els Ferrocarrils i responia la ministra que el traspàs s'ha de fer pensant en la ciutadania i no en interessos polítics. 

     
  • 8:50

    Els veïns de Cabrera d'Anoia estan 16 hores al dia sense aigua.

     

     

    A Cabrera d’Anoia, els 1.300 habitants que hi viuen pateixen talls d’aigua des de fa dues setmanes durant 16 hores al dia. No tenen connexió a la xarxa i depenen d’un sol pou que s’abasteix d'un aqüífer. La sequera ha provocat que es trobi sota mínims, i la canonada per on circula l’aigua té fuites en tot el seu recorregut. Aquesta setmana començaran les obres per reparar-la. Escoltem alguns veïns del poble.
     

  • 8:45

    Més de 50 municipis de Tarragona en alerta per sequera.

     

     

    Aquesta setmana entraran en vigor noves mesures d'alerta per sequera a 51 municipis de la província de Tarragona, que depenen del minitransvasament de l'Ebre, i que se sumen a les més de 40 localitats que ja estaven en alerta a la demarcació. Restriccions que afecten més de mig milió d'habitants i on es troben ciutats com Tarragona, Reus, Salou, o Valls. Aquests municipis s'abasteixen a través de les reserves del pantà de Mequinensa. Les companyies de distribució han de reduir ara el volum d'aigua de les canonades. 

     
  • 8:40

    La CUP decideix si es presenta als comicis del 23J.

     

    La CUP farà una consulta interna a la militància per decidir si s'hi presenten o no. És el procés habitual de la formació anticapitalista. Aquesta setmana, les assemblees territorials i les organitzacions que donen suport a la CUP votaran i el resultat es farà públic al consell polític d'aquest dissabte. Un debat que arriba amb el soroll de fons d'algunes organitzacions de l'esquerra independentista per reeditar el Front Republicà que es va presentar a les generals de 2019. 
     

  • 8:30

    Pedro Sánchez proposa sis debats amb Feijóo.

     

     

    El president del govern, Pedro Sánchez, ha proposat un cara a cara setmanal cada dilluns amb Alberto Núñez Feijóo. Un total de sis debats d'aquí fins a les eleccions. Una proposta que no ha estat ben acollida ni pel Partit Popular ni per la resta de formacions. 

     
  • 8:25

    Centenars de persones participen en una festa rave a Ivars d'Urgell. 

     

     

    400 persones participen en una festa il·legal a Ivars de la Noguera des de la matinada de dissabte a diumenge. Se celebra en una zona d'esbarjo a tocar del pantà de Santa Anna. Els Mossos controlen els accessos per evitar que hi arribi més gent, ja que, en principi, es preveia l'assistència de 3.000 persones. També fan controls als vehicles que van sortint. Amb els camins tancats, alguns participants travessen finques agrícoles i els propietaris en denuncien desperfectes. Els Mossos no preveuen desallotjar la zona i l'alcalde en funcions d'Ivars parla d'impotència. 
     

  • 8:20

    Detingut a Lleida un home per agredir la seva parella a les festes de l'Aplec.

     

     

    A Lleida han detingut un home per agredir la seva parella en una penya de l'Aplec del Caragol. L'home li va donar un fort cop de puny i la víctima va dir a la policia que no era la primera vegada que l'agredia. Els fets van tenir lloc diumenge i els agents van detenir l'home, de 36 anys, com a suposat autor d'un delicte de maltractament en l'àmbit de la llar. 

  • 8:15

    Pendent de passar a disposició judicial l'home que va ejacular sobre una jove a Plaça Sant Jaume. 

     

     

    És previst que avui passi a disposició judicial el detingut per una presumpta agressió sexual durant la celebració de la Champions del Barça a la plaça de Sant Jaume. L'home, de 30 anys, s'hauria masturbat i ejaculat sobre l'esquena d'una jove. La noia, de 18 anys, va alertar els mossos i un agent de l'ARRO, que es trobava a la plaça, va detenir l'agressor. 

     
  • 8:10

    Investiguen una nova agressió sexual en grup a una menor a Badalona. 

     

     

    La víctima denuncia que la van agredir entre 5 i 8 adolescents. Un d'ells, la seva parella qui, tot apunta, que hauria animat a la resta a violar-la i gravar-ho amb el mòbil. Els fets van tenir lloc dissabte i tant la víctima com alguns dels presumptes agressors són menors d'edat. 

     

    Es tracta de la cinquena denúncia per agressió sexual a Badalona en dos anys, quatre a l'interior del centre comercial Màgic. L'Ajuntament ha condemnat uns fets que considera "gravíssims i repulsius"; es personarà com a acusació popular i ha tornat a demanar "canvis urgents" a la llei del menor.
     

  • 8:05

    ÚLTIMA HORA | Els Mossos d'Esquadra han detingut una dona de 32 anys que estaria relaciona amb la mort violenta del seu pare, aquesta matinada, al domicili que compartien a Sant Adrià de Besòs.

     

  • 8:00

    Bon dia! Segueix aquí l'actualitat del dimarts 6 de juny de 2023.