Enlaces accesibilidad
Vacances

On viatjarem aquest estiu? Les destinacions preferides, al saló B-Travel

Per
El Saló B-Travel es pot visitar a la Fira de Montjuïc de Barcelona entre el 24 i 26 de març
El Saló B-Travel es pot visitar a la Fira de Montjuïc de Barcelona entre el 24 i 26 de març

Molts catalans es mobilitzaran per Setmana Santa. Idees per fer un viatge que es poden trobar al Saló B-Travel, que ha obert portes aquest divendres i durarà fins diumenge a la Fira de Montjuïc de Barcelona. Al llarg dels 120 expositors, es poden tastar menjars de diferents països i visitar molts racons del món. Les destinacions preferides per viatjar fora: Cuba, Estats Units, Grècia, Argentina i Portugal.

El saló també és un aparador pel turisme nacional. De fet, els organitzadors tenen unes perspectives optimistes de cara a les vacances i la costa catalana ja es prepara per a l'arribada de Setmana Santa amb molt bones previsions. A l'aeroport del Prat, s'espera una xifra de vols que frega ja el nivell prepandèmia. A més, tot i la inflació disparada, els catalans preveuen gastar un 27% més respecte a l'any passat.

El saló B-Travel consolida la recuperació

La pandèmia ha suposat un fre al turisme i la inflació actual també ha suposat un obstacle a l'hora de sortir de vacances. Però les ganes de viatjar, de fer turisme i les bones expectatives de l'edició que ha de suposar la recuperació total del B-Travel s'han confirmat amb la cua de visitants que esperaven a l'obertura de portes. El saló preveu superar els 30.000 visitants, amb un 10% més d'expositors.

"Amb B-Travel arrenca la campanya turística de 2023", ha dit el president de B-Travel, Martí Sarrate. De fet, segons ell, Catalunya és el principal mercat emissor de viatges de tota Espanya. Carlos Carrion, de l'agència Kareba, explica a Ràdio 4 que per primer cop en molts anys arriben a la fira amb molts dels viatges que organitzen ja plens.

El saló B-Travel consolida l'edició de la recuperació | Climent Sabater

La directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Marta Domènech, per la seva banda, ha afirmat que 2023 "és l'any de la remuntada del turisme a Catalunya", i ha assenyalat textualment que les xifres de l'Aeroport de Barcelona-El Prat es van acostant a aquestes xifres magnífiques de 2019, amb una recuperació de gairebé el 95,9%.

Nous expositors

Serra ha destacat el paper de les agències de viatges participants en el saló, que presenten "les millors ofertes en preus i les majors garanties per a viatjar en seguretat, i que complementen aquesta oferta internacional presentada pels organismes internacionals". Com a novetat, se sumen a aquesta edició organismes internacionals de l'Argentina, el Brasil, Cuba, els Estats Units, Itàlia, Portugal, Croàcia i Grècia, a més de la participació de 35 agències especialitzades en viatges personalitzats a França, Xile, Etiòpia, l'Índia i Noruega, entre altres.