Enlaces accesibilidad
Sumari

La UEFA pren cartes en el cas Negreira

Per
La UEFA obre una investigació pel cas Negreira

La UEFA ja ha comunicat al Barça que ha obert una investigació pel cas Negreira perquè considera que hi ha arguments de prou pes per a estudiar si el club ha vulnerat el seu reglament disciplinari. Tot plegat podria acabar, ara sí, en una possible sanció esportiva si s'estima que ha estat "implicat directament o indirectament en l'intent d'influir en un resultat tant en competicions nacionals com internacionals", tal com recull el seu reglament Ètic i Disciplinari. Finalment, podria acabar decidint excloure'l de les competicions europees.

Mentrestant, el Barça també mou fitxa i ha presentat les primeres denuncies a periodistes que considera que han publicat informacions falses del cas Negreira. També ha posat a disposició dels socis una bústia perquè puguin denunciar-ne més.

Explicacions sobre les factures

Un cas del qual el sumari recull factures de contractes verbals entre el Barça i les dues empreses d'Enríquez Negreira. Preguntat per la fiscalia, el club va manifestar que no li consta el perquè d'aquests pagaments. L'exdirector general del club, Òscar Grau, va declarar que a vegades es feien aquest tipus de contractes verbals, tot i que la tònica general eren contractes escrits.

El sumari apunta que l'existència d'acords verbals en la relació de Negreira amb el Barça

El sumari apunta que l'existència d'acords verbals en la relació de Negreira amb el Barça

La Fiscalia també va preguntar per aquests contractes verbals a l'executiu del Barça, Albert Soler, que va assegurar que eren informes verbals d'àrbitres, com també se'n feien d'equips rivals, per al rendiment esportiu.

Informes arbitrals sobre els partits

En canvi, sí que hi ha informes per escrit que justifiquen les factures amb Tresep, l'empresa del fill de Negreira, Javier Enríquez. Un d'aquests informes arbitrals és del Barça-Madrid de la lliga 2016-2017. En ell s'apunten tres errors de l'àrbitre Clos Gómez a favor del Barça, i dos a favor del Madrid. El partit va acabar amb empat a un.

El sumari inclou documentació que verifica els problemes d'alzheimer de Negreira

El sumari inclou documentació que verifica els problemes d'alzheimer de Negreira RTVE

El sumari també confirma els problemes de salut d'Enríquez Negreira, prou importants per a afectar a la seva declaració en el cas.