Enlaces accesibilidad
Música

Els Amics de les Arts ens presenten 'Allà on volia'

  • Els músics Dani Alegret, Joan Enric Barceló i Ferran Piqué ens presenten un nostàlgic nou treball musical
  • Els Amics de les Arts ens parlen de 'La nit sembla que serà nostra', el videoclip que també han estrenat avui

Per
Cafè d'idees - Els Amics de les Arts ens presenten 'Allà on volia'

Els Amics de les Arts ens presenten Allà on volia: Dani Alegret, Joan Enric Barceló i Ferran Piqué ens parlen del seu darrer treball que acaben de publicar aquesta mitjanit. Després de dos avançaments, el nou disc de la banda es confirma com una obra nostàlgica.

"És una mica el nostre pas per la vida. Qualsevol grup de pop explica les coses que li passen. Tenim 40 anys, no parlarem de coses de divuit", ha explicat Barceló, detallant que es tracta d'una manera d'intentar connectar amb la gent que els segueix.

En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, ens desgranen alguns dels temes del disc. I parlem del videoclip de La nit sembla que serà nostra, estrenat també en les últimes hores, i on col·labora Eva Amaral.

"La cançó explica la nit d'aquesta gent de 40 anys que surten molt poc. I el dia que surten el tenen marcat al calendari des de fa dies i ho tenen tot previst, perquè surten un cop l'any", ha argumentat Piqué. Per això, el videoclip explica l'endemà, "el que no explica la cançó".

"Ha sigut un regal brutal", defensa Alegret sobre la col·laboració amb Amaral. Detallen que buscaven algú proper a la seva generació i ella a principis del 2000 feia "temazos", ha explicat Barceló. "Aquests personatges, si anessin en un bar i sentissin aquestes cançons, reaccionarien efusivament", detalla.

El músic també explica que van decidir "xutar a porteria" i van gestionar-ho a través de mànagers inicialment. "Vam fer un curs de català. Estava molt conscienciada en cantar en català", ha detallat, assegurant que li van donar l'opció de cantar en castellà, però la va declinar.

Els Amics de les Arts han detallat que van riure molt gravant el videoclip, però també que van passar molt fred. Expliquen que va ser gravat dijous de la setmana passada en un camp a Florejacs, i que divendres ja el tenien muntat.

El grup també ha parlat d'altres temes del disc com Citant Mercè Rodoreda, que ja havien avançat, també amb videoclip. Alegret explica que van voler samplejar a través de cites literàries, a través del que van plantejar una cançó que "ha quedat força bé".

Tot i ser un grup "molt de xarxes socials" i haver "crescut gràcies al digital", no n'havien parlat mai: ara ho fan amb una crítica en el tema Estimeu-me. "No havíem parlat mai obertament d'aquesta relació que, a vegades és molt productiva, però pot arribar a ser molt malaltissa", sosté Barceló.

La portada i la reflexió d'Allà on volia

La portada del disc pretén simular una foto enganxada i reconstruïda amb un tros de cinta adhesiva. "Està enganxat. És la forma de reconstruir-se, que quan et reconstrueixes, no tornes a ser el mateix", ha dit Alegret, sobre una fotografia que algú va trencar en algun moment, però hi ha hagut "una voluntat de recompondre".

Piqué també ha reconegut una reflexió provocada per la pandèmia del coronavirus, que es veu reflectida al seu temps a Allà on volia. "Hi ha una reflexió interna. Tots els personatges es pregunten si estan allà on volien realment, si són allò que volien ser", ha detallat, justificant que per això es van englobar només 8 cançons en el disc.

La gira de presentació i Pares Normals

El grup començarà ara la gira de presentació del disc Allà on volia: serà a partir de mitjans d'abril. Destaca el concert del maig a la Sala Razzmatazz de Barcelona, pel qual estan pràcticament totes les entrades venudes. "Farà molt de goig. Razzmatazz ple és com una olla de pressió. Serà una cosa intensa", ha reconegut Alegret.

El que també podria sortir de gira és Pares Normal, la comèdia musical d'Els Amics de les Arts. Alegret ha explicat que sempre havien volgut fer un musical i ha estat meravellós poder-ho tirar endavant: "Encara recollim elogis", assegura. "Amb ganes de començar a pensar si en fem un altre. Ens han mig dit que potser podria haver-hi una gira. Tot són bones notícies", ha reconegut.

Els músics descarten tocar cançons de l'espectacle en els seus concerts perquè ja hi ha una guerra interna per escollir quines cançons del grup pròpiament entren a l'escaleta, segons Piqué. "Si algú ha d'aconseguir que en toquem alguna, ha de ser el públic. És una cosa que notes", ha dit Alegret, deixant la porta oberta.