Enlaces accesibilidad
Educació

Els psicòlegs, a favor d'incloure l'educació afectivosexual en l'etapa d'infantil

Per
El cicle d'infantil inclourà l'educació afectivosexual
El cicle d'infantil inclourà l'educació afectivosexual

Els psicòlegs es mostren a favor d'incloure l'eduació afectivosexual en el nou currículum de l'educació infantil aprovat pel Govern. Segons els experts, és en aquesta primera etapa, els infants construeixen el seu imaginari i necessiten aquest tipus d'educació. Alba Gonzàlez Castellví, psicòloga especialitzada en coeducació i membre de VIRA cooperativa, ho qualifica com a molt positiu i tot i que entèn algunes reticències, explica que no es tracta de promoure ni incentivar la sexualitat sino d'autoconeixement.

Els experts recorden que en aquesta primera etapa, els infants estan construïnt el seu imaginari i és necessària l'educació en la diversitat i el coneixement propi cos i el dels altres per aprendre a posar límits i per tenir una sexualitat més sana quan arribin a la vida adulta.

Els experts, a favor de la incorporació de l'educació afectivosexual en l'etapa d'infantil | Lourdes Gata

Prevenir violències masclistes

El Govern considera que amb l'aprovació d'aquest decret es podrà lluitar en la prevenció de les violències masclistes i en possibles assetjaments. En paraules de la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, també dóna un autoconeixement del propi cos als infants i a 'identificar el que són relacions sanes i insanes'.

El decret també recull l’acompanyament de les famílies i facilita que puguin formar part de la vida de l’escola per convertir-la en un espai d’educació comunitària. A banda, s'ha elaborat un web amb una guia específica i recursos que es van actualitzant i s'ha fet ja una formació bàsica a direccions. Aquesta normativa culmina amb la nova ordenació de totes les etapes educatives, ja que fa pocs mesos el Govern ja va aprovar els decrets dels ensenyaments de batxillerat i de l’educació bàsica.