Enlaces accesibilidad
ACTUALITAT

Resum del més destacat del 7 de febrer de 2023 | Alerta per fort onatge, vent i neu a cotes baixes

  • El temporal de neu, vent, pluja i fred complica la circulació a la xarxa viària catalana
  • Catalunya se suma als equips de rescat enviats a les zones afectades pel terratrèmol de Turquia
  • Més informació de les notícies destacades del dia al web de RTVE Notícies

Per
Activada l'alerta per neu, acumulació de pluges i mala mar
Activada l'alerta per fred a Lleida i Girona

L'actualitat d'aquest dimarts passa per l'alerta d'un dia de temporal de mar i baixada de temperatures que sacseja diversos punts del litoral i prelitoral català. La neu també afecta el Pirineu oriental i la Catalunya central. Una jornada on la circulació per les carreteres catalanes s'ha vist afectada en diversos trams i les fortes onades han provocat destrosses al litoral marítim.

Els terratrèmols que han afectat Turquia i Síria han deixat ja més de 4.000 morts i prop de 20.000 ferits. Els equips de rescat continuen buscant supervivents entre les runes i la comunitat internacional s'ha mobilitzat per enviar ajuda humanitària. Catalunya s'ha sumat als equips d'emergència espanyols amb l'ONG de rescat caní K-9 Creixell.

En política, el Govern confirma que tampoc acompanyarà la presidenta de Junts, Laura Borràs, a l'inici del judici aquest divendres al TSJC per les acusacions per les adjudicacions a dit a Institució de les Lletres Catalanes. El principal beneficari d'aquests contractes negocia confessar per no entrar a presó. Precisament, JxCat ha anunciat que presentarà una esmena a la totalitat dels pressupostos.

Patir depressió o esquizofrènia agreugen i són un factor de risc pel desenvolupament d'altres malalties. Així s'ha analitzat en un estudi publicat a la revista World Psychiatry.

Foment del Treball anuncia la intenció de recórrer al TC el nou impost sobre els grans patrimonis. La patronal catalana ha presentat un informe argumentant que vulnera la seguretat jurídica dels contribuents i la seva capacitat econòmica.

L'ús de les mascaretes deixarà de ser obligatori en els transports públics a partir de demà, una vegada sigui publicat en el Butlletí Oficial de l'Estat. Ja només seran obligatòries en hospitals, centres de salut i clíniques dentals.

La societat civil catalana ret el darrer homenatge a l'escriptor i articulista, Josep Maria Espinàs, mort aquest diumenge a 95 anys. La Generalitat ha obert a primera hora del matí la capella ardent al Saló Sant Jordi de la Generalitat.

RESUM AVUI A CATALUNYA

RTVE Notícies RTVE Notícies
Minuto Descripción
  • 20:02

    L'Ajuntament de Barcelona activa el Pla Bàsic d'Emergència municipal per ventades en fase d'alerta

     

    L'Ajuntament de Barcelona ha activat aquest dimarts a la tarda el Pla Bàsic d'Emergència municipal per ventades en fase d'alerta degut a la situació meteorològica. Fins a les 17 h, Bombers de Barcelona ha realitzat un total de 26 serveis relacionats amb les ratxes de vent a la ciutat.

     

    A causa de les ventades, Parcs i Jardins també ha procedit al tancament progressiu de tots els parcs de la ciutat. Protecció Civil recomana informar-se de les condicions meteorològiques previstes, així com retirar testos o objectes de finestres i balcons que puguin caure, tenir cura dels vehicles aparcats al carrer i allunyar-se de cornises, murs i arbres.

  • 20:00

    El Ripollès suspèn el transport escolar de demà per culpa de les nevades

     

    El Consell Comarcal del Ripollès ha decidit suspendre el transport escolar a tota la comarca del Ripollès a excepció dels serveis urbans de Ripoll i el tram Campdevànol-Ripoll de la línia R11. L'ens assegura que ha pres aquesta decisió per la intensa nevada que ha caigut a la comarca i el mal estat en què han quedat moltes carreteres.

     

    S'enviarà un missatge SMS a totes les famílies afectades per informar-les d'aquesta mesura. Diversos trams de carreteres s'han hagut de tallar a causa de la neu i en d'altres és obligatori l'ús de cadenes. També hi ha hagut talls intermitents d'electricitat i telefonia mòbil al llarg del dia en diferents municipis com Campelles, Planoles, Ribes de Freser o Molló.

  • 19:10

    El beneficiari dels contractes adjudicats per Laura Borràs negocia amb Fiscalia confessar per alliberar-se de la presó

     

    Es tracta d'Isaías Herrero, que com Borràs s'enfronta a 6 anys de presó i 21 d'inhabilitació per prevaricació i falsedat documental. Els fets haurien tingut lloc entre 2013 i 2017 quan Borràs era directora de la Institució de les Lletres Catalanes. Si el pacte es materialitza, ell evitaria la presó a canvi de reconèixer els fets, el que podria complicar el futur judicial de Borràs.

  • 18:41

    El temporal provoca afectacions a 16 carreteres de la xarxa viària catalana

     

    Les carreteres que es troben tallades són la BV-4024 a Guardiola de Berguedà, la BV-4031 entre Castellar de n'Hug y Tosses, la GIV-5201 a la altura també de Tosses, la GIV-5411, entre Sant Hilari Sacalm y Arbúcies, i la GIV-5201, entre Arbúcies y Viladrau.

     

    La neu continuarà afectant a les comarques de Girona, el centre de Catalunya, l'interior de Tarragona i la vall de l'Ebre. La cota de neu es situarà cap als 700 metres, tot i que cap a l'extrem sud s'ubicarà al voltant dels 1.000. Aquest dimarts s'han registrat onades de 9 metres a la costa de Begur i es preveu que l'intens onatge es mantingui fins demà. Protecció Civil manté l'alerta i demana minimitzar els seus desplaçaments. 
         

  • 18:21

    Adif invertirà 20 milions d'euros en una nova configuració del sistema de vies de l’estació de Castelldefels

     

     

    Adif ha anunciat una inversió de 20,2 milions d’euros en la remodelació de l’estació de trens a Castelldefels (Baix Llobregat). L’objectiu de les obres és fer més àgil el pas de trens i reforçar l’accessibilitat a l’estació. Els treballs consistiran en la reestructuració de l’actual sistema de vies i andanes per poder separar els tràfics de mitjana i llarga distància i així evitar possibles interferències entre elles. 

  • 17:51

    Ferit crític un treballador a les instal·lacions de Dow Tarragona en un accident laboral

     

    Un treballador d'una empresa de serveis ha patit un accident laboral a les instal·lacions de Dow Sud, a l'autovia de Tarragona – Salou. Es troba en estat crític i ha estat traslladat a l'hospital Joan XXIII de Tarragona. La persona ha resultat ferida a causa de l'atropellament d'un vehicle elevador, quan estava guiant al seu conductor des de terra per fer uns treballs de manteniment. El treballador ha estat atès pels serveis mèdics de l'empresa i també han intervingut els Bombers del Parc Químic. 

  • 17:50

    Reobre el túnel de Bracons i continuen les complicacions a algunes carreteres

     

    El túnel de Bracons reobre la circulació després del tall patit per la neu. Encara hi ha problemes a diversos punts de la xarxa viària catalana com per exemple, a la C-17 on calen cadenes entre Centelles i Vic, a la C-25 on es restringeix el pas de camions al Túnel de Fontfreda, o la C-38 des de Sant Joan de les Abadesses. 

  • 17:41

    A Catalunya falten prop de 10.000 perfils d'experts en ciberseguretat

     

    Els perills a internet augmenten, però els professionals per prevenir i protegir del frau són escassos. És una realitat que expliquem aquest dimarts, dia mundial de la internet segura. Els estudis en ciberseguretat són graus formatius a Catalunya i encara no generen prou professionals per cobrir la demanda. I aquest fet ja està passant factura a la nostra economia segons Josuè Sallent, coordinador dels estudis de ciberseguretat de l'escola ENTI. I és que els negocis més petits han d'apostar per aquesta seguretat, ja que els ciberdelinqüents els ataquen perquè saben que són vulnerables.

  • 16:58

    Junts presentarà una esmena a la totalitat dels pressupostos

     

    El president del grup parlamentari de JxCat, Albert Batet, ha anunciat que la seva formació presentarà una esmena a la totalitat als pressupostos de la Generalitat per a l'any 2023 després que el Govern els hagi pactat amb el PSC i els comuns.  Batet ha assegurat que és "una esmena a la totalitat al president Pere Aragonès", al qual ha acusat d'haver "elegit el tripartit" format pel president del Govern, Pedro Sánchez, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i per ell mateix.

  • 16:42

    Protecció Civil demana limitar la circulació amb vehicle en zones afectades per la neu

     

    Protecció Civil demana reduir al màxim la mobilitat amb vehicle per les zones on la neu afecta a la xarxa viària catalana i per tal que puguin treballar les màquines llevaneus . Les zones més afectades són, sobretot, comarques de Girona i la Catalunya Central.

  • 16:30

    Sindicats i direcció pacten reduir a 156 els acomiadaments a General Electric

     

    La plantilla de General Electric (GE) ha ratificat l'acord aconseguit entre la direcció i els sindicats per a reduir de 199 a 156 els acomiadaments que durà a terme la companyia a Espanya, sobre una plantilla total de 950 treballadors, dels quals la gran majoria corresponen a Barcelona. L'acord per a l'ERO contempla que rebran una indemnització de 45 dies per any treballat, amb un màxim de 24 mensualitats, a més de percebre un pagament únic de 600 euros per any d'antiguitat.

  • 15:30

    Adif instal·larà punts de recàrrega de vehicles elèctrics als aparcaments de nou estacions catalanes

     

    Adif i Adif Alta Velocitat (AV) instal·laran punts de recàrrega de vehicles elèctrics als aparcaments de nou estacions catalanes. L'objectiu és contribuir al desenvolupament d'una mobilitat sostenible en entorns urbans.

     

    Aquests punts se situaran a les estacions de Clot Aragó, França i Sants de la capital catalana, així com a les parades de Camp de Tarragona, Figueres, Figueres Vilafant, Girona, Lleida Pirineus i Sils.

  • 13:56

    Un conductor de bus de Barcelona s'enfronta a un any i 9 mesos de presó per insults racistes a una passatgera musulmana

     

    L'Audiència de Barcelona ha jutjat aquest dimarts un conductor d'autobús de TMB per proferir insults racistes i agredir una passatgera musulmana i els seus tres fills el 2020. L'acusació particular li demana 1 any i 9 mesos de presó, mentre la fiscalia, per un delicte contra la integritat moral i tres de lesions lleus, li demana 10 mesos de presó, 3 anys i 10 mesos d'inhabilitació per a ofici educatiu, esportiu o d'oci, 4 anys de prohibició d'aproximació o comunicació amb les víctimes i més de 9.000 euros entre multes i indemnitzacions.

     

    L'home ha negat els fets, dient que la dona no volia pagar el bitllet i el va amenaçar de mort, però la víctima ha assegurat que sí que duia una targeta, però caducada, i ha negat cap amenaça.

  • 13:54

    Les mascaretes deixaran demà de ser obligatòries en els transports públics

     

    L'ús de les mascaretes deixarà de ser obligatori en els transports públics a partir de demà, una vegada sigui publicat en el Butlletí Oficial de l'Estat.  Així ho han anunciat la ministra de Política Territorial i portaveu del Govern, Isabel Rodríguez, i la ministra de Sanitat, Carolina Darias, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, on han destacat que amb aquesta mesura s'avança en la "normalització" de la vida després d'haver passat "el pitjor" de la pandèmia.

     

    D'aquesta manera, les mascaretes ja només seran obligatòries en hospitals, centres de salut, clíniques dentals, centres de reproducció humana assistida, centres d'interrupció voluntària de l'embaràs i altres centres d'atenció especialitzada. També s'hauran d'emportar en entrar en una farmàcia i quan es vagi a visitar a un resident d'una residència d'ancians i s'estigui en una zona compartida, o se sigui un treballador d'aquesta mena de centres.

  • 13:46

    Foment del Treball impulsa un recurs d'inconstitucionalitat contra l'impost sobre les grans fortunes

     

    La patronal catalana ha presentat un informe argumentant que vulnera la seguretat jurídica dels contribuents i la seva capacitat econòmica. El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, també ha advertit que l'impost també "vulnera l'autonomia de les comunitats autònomes", i no permet programar adequadament el pagament de les obligacions amb Hisenda per part dels contribuents. Sánchez Llibre ha subratllat que consideren la taxa "confiscatòria" i ha explicat que enviaran l'informe a la CEOE, que uns dies enrere va presentar un altre estudi que també assegurava que l'impost és inconstitucional.
     

  • 13:31

    Les VTC clàssiques desconvoquen les protestes d'aquest dimarts i dimecres abans de reunir-se amb Imet

    L'associació VTC Gran Turisme ha desconvocat les protestes anunciades per a aquest dimarts i dimecres després de reunir-se amb els grups parlamentaris d'ERC, comuns, CUP, Cs i PSC i davant la confirmació d'una reunió amb la presidenta de l'Institut Metropolità del Taxi (Imet), Laia Bonet, aquest dimarts.

  • 13:45

    Els Mossos d'Esquadra detenen una persona de 52 anys acusada de la mort violenta d’un home a un pis de Sant Martí a Barcelona.

     


    Quan han rebut l'avís d'una persona greument ferida s'han desplaçat diverses dotacions i el SEM, però no han pogut fer res.

  • 13:41

    El Govern tampoc no acompanyarà divendres Laura Borràs en el judici al TSJC

     

    La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha confirmat que cap membre de l'executiu català participarà dels actes de suport previs al judici i ha evitat fer més valoracions al respecte tot i la insistència de les preguntes dels periodistes sobre els motius. En tot cas, des de l'executiu català s'insisteix que espera que sigui "un judici just".

  • 13:31

    El temporal de fred, vent i neu afecta a la circulació de les carreteres catalanes 

     

    El temporal de fred, neu i vent afecta a algunes vies del territori i provoca complicacions pel que fa a la circulació. La neu obliga a tallar algunes carreteres. Es tracta de la C-37 al Túnel de Bracons, la GIV-5201 entre el Coll de la Gomara i Sant Marçal de Montseny i la GIV-5411 entre el Coll del Revell i el Turó de la Paradella.

     

    A la C-25 és necessari circular amb cadenes entre Sant Julià de Vilatorta i Santa Coloma de Farners. A més, es troba restringit el pas de camions per aquesta via.

  • 13:06

    12 detinguts en una operació conjunta entre Policia Nacional i Guàrdia Urbana contra una banda llatina de joves hondurenys

     

     

    Segons ha pogut saber TVE, la Policia nacional i la Guàrdia Urbana de Barcelona han desarticulat una organització criminal vinculada a bandes juvenils llatines assentada a Barcelona i considerada molt violenta. Els 12 detinguts, d'origen hondureny, estan a la comissaria de la Verneda a l'espera de passar a disposició judicial els pròxims dies.

     
    S'han fet quatre escorcolls a Barcelona i un a l'Hospitalet. Als detinguts se'ls coneixia per "pandilla barrio 18", vinculada a les "Maras". Els acusen de pallisses, extorsions, robatoris i tràfic de drogues amb els que sospiten que es finançaven. El grup estava absolutament jerarquitzat, cadascun un tenia el seu rol.

  • 12:46

    Wallbox planteja acomiadar 136 treballadors a Catalunya en el procés per reduir un 15% la plantilla

     

    Wallbox planteja acomiadar 136 treballadors a Catalunya. Així, la major part dels empleats afectats per la reducció de personal de l'empresa treballa en algun dels quatre centres que la multinacional té a Barcelona. També hi ha afectats a Madrid i València. Segons els sindicats, en total la multinacional barcelonina vol fer fora 145 treballadors de Wallbox i 11 d'Electromaps a tot l'Estat, empresa que forma part del mateix grup. Es tracta d'un 15% de la plantilla de la companyia de carregadors elèctrics. Precisament aquest dilluns van començar a negociar la direcció de la companyia i els representants.

  • 12:42

    Barcelona Wine Week destaca la presència dels compradors internacionals en el saló

     

    El president del saló Barcelona Wine Week (BWW) i de la D.O. Cava, Javier Pagés, ha destacat la presència dels compradors internacionals en el saló i ha assegurat que "cada any creix el seu interès" cap al vi espanyol de qualitat. La fira compta amb uns 1.800 compradors de vi espanyol, entre els quals hi ha "compradors de mercats clau per a Espanya, com són els Estats Units, el Canadà, Alemanya, Suïssa o Mèxic", ha assenyalat el director general d'Alimentaria Exhibition, Toni Valls.

  • 12:33

    Catalunya se suma als equips de rescat de víctimes a Turquia i Síria amb l'ONG K-9 Creixell

     

    Els equips de rescat continuen buscant supervivents entre les runes de Turquia i Síria i la comunitat internacional s'ha mobilitzat per enviar ajuda humanitària. Catalunya s'ha sumat als equips d'emergència espanyols amb l'ONG de rescat caní K-9 Creixell. I és que els terratrèmols que han afectat aquests països han deixat ja més de 5.000 morts i prop de 20.000 ferits. 

  • 12:08

    Els Bombers de la Generalitat controlen un incendi a l’antic centre comercial Del Llac Center de Sabadell.

     

    L’edifici, ubicat a l’Eix Macià i a tocar dels jutjats, està immers en un procés de rehabilitació per convertir-lo en una residència d’estudiants i crear també un espai d’oficines. Els Bombers han rebut l’avís a les 11.36 h i inicialment hi han desplaçat sis dotacions que han aconseguit controlar el foc en poca estona. Les flames han afectat una de les plantes. L’incendi ha generat una gran columna de fum visible des de diversos indrets de Sabadell, però no hi ha hagut ferits.

  • 11:49

    Nova subhasta de lletres del Tresor amb menys interès

     

    El tresor públic ha subhastat les lletres a 6 i 12 mesos, en un moment on els inversors particulars estan molt interessats per la compra d'aquest tipus de deute. Avui el Banc d'Espanya ha adjudicat 5.063 milions d'euros en deute, tot i que l'interès ha baixat prop de 16 punts bàsics respecte a la darrera subhasta de gener (2,84%). L'alta rendibilitat de les lletres del Tresor, prop d'un 3%, superen, però, amb escreix la rendibilitat que ofereixen els bancs. Ho explica la catedràtica d'economia de la Universitat de Barcelona, Montserrat Guillén, al Cafè d'Idees de Ràdio 4.

  • 11:27

    Activada l'alerta per neu a diverses comarques del nord i l'interior de Catalunya.

     

    A l'Alt Berguedà una vuitantena d'alumnes han retornat a casa per garantir la seva seguretat i evitar riscos en els desplaçaments del transport escolar davant la previsió de nevades.  Pel que fa a les pluges, Protecció Civil ha activat en nivell de Prealerta el pla INUNCAT. La previsió és que es podrien acumular més de 100 litres per metre quadrat en 24 hores a les Terres de l'Ebre, Osona, Vallès Oriental i alguns punts de Girona.

  • 11:10

    El passeig Marítim de Badalona es tanca a l’alçada de la platja de la Barca Maria a causa del temporal marítim 
     

    L’Ajuntament demana a la ciutadania que no s’apropi a primera línia de mar.  A causa de l’activació de l’alerta del Pla Ventcat també s'ha decidit tancar el parc de Can Solei i Ca l’Arnús i el de l’Escorxador. Mentrestant, hi ha espais del litoral que ja han patit algunes afectacions. Aquest és el cas del sobreeixidor situat a l’alçada del carrer de Torrebadal que s’ha trencat. També han resultat afectades algunes passeres i accessos situats al llarg de la platja badalonina i alguns establiments com els banys La Donzella i el Club Nàutic Bétulo.

  • 10:47

    Pere Aragonès acomiada Espinàs com un dels grans escriptors catalans

     

    El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha acomiadat aquest dimarts l'escriptor i periodista Josep Maria Espinàs, mort diumenge als 95 anys, com "un dels grans escriptors" de la literatura catalana i mestre de periodistes.  En una declaració després de la instal·lació del fèretre d'Espinàs al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat i de signar el llibre de condolences, ha subratllat que Espinàs era el "narrador de la vida quotidiana", amb els seus milers d'articles publicats, els seus llibres a peu i el seu periodisme tranquil.

  • 10:30

    Obre la capella ardent de Josep Maria Espinàs 

     

    El fèretre de l'escriptor i periodista Josep Maria Espinàs, mort aquest diumenge als 95 anys, s'ha instal·lat poc després de les 9 hores al Saló Sant Jordi acompanyat de dos mossos d'esquadra de gala i ha entrat amb els acords de la cançó 'Pensée des morts', de Georges Brassens, un dels cantants preferits d'Espinàs. Al costat del fèretre s'hi ha col·locat la seva màquina d'escriure, diversos llibres que feia servir per treballar, diverses obres seves, cinc pipes de fumar, un bust amb la seva imatge obra de Subirachs i una samarreta del FC Barcelona regalada pel club, que ha cedit la família per a la capella ardent.
     

    Capella ardent espinas de TVE Catalunya

  • 10:24

    Mercabarna bat rècord. 

     

    Els majoristes de fruites i hortalisses de Mercabarna a Barcelona van comercialitzar 2,2 milions de tones d'aliments el 2022, el volum més alt de la seva història. Això suposa un increment del volum de vendes de l’11% respecte del 2021

  • 9:20

    La portaveu parlamentària CUP-G, Eulàlia Reguant, veu l'acord de pressupostos com un pacte entre Aragonès, Illa i Sánchez Llibre: "Sánchez Llibre va posar sobre la taula tot el que ha anat passant".

     

  • 8:30

    EL TEMPS | La previsió d'aquest dimarts 7 de febrer d'El Temps de RTVE Catalunya amb en Sergi Loras.

     

  • 8:27

    El sector dels VTC ha desconvocat les protestes previstes per avui i demà per donar un marge a la negociació amb les administracions.

     

     

    Després de la marxa lenta d'aquest dilluns, l'associació VTC Gran Turisme s'ha trobat amb alguns partits i avui ho faran amb l'AMB. El sector dels Vehicles de Transport amb Conductor es reunirà avui amb Laia Bonet, presidenta de l'Institut Metropolità del Taxi, depenent de l'AMB.

    Els VTC denuncien que el decret del govern provoca una paralització de més del 75 % de la flota. Asseguren que la norma està farcida d’incoherències i, diuen, condemna al sector a desaparèixer

  • 8:25

    Els pressupostos de la Generalitat continuen el seu tràmit parlamentari mentre Junts ha de decidir si entra en la negociació o, finalment, presenta una esmena a la totalitat. 

     

     

    Els consellers expliquen aquests dies al Parlament les seves partides pressupostàries mentre el Govern insisteix a dir que, aquests comptes, inclouen prop del 80 % de les propostes de Junts. La portaveu d'Esquerra, Marta Vilalta, defensa que no s'ha trencat la majoria independentista al parlament i subratlla que no s'entendria una esmena a la totalitat per part dels seus antics socis de Govern.
     

  • 8:20

    Mala maror al govern després que el PSOE hagi tirat pel dret i registrat en solitari la reforma de la llei del 'només sí és sí'.

     

     

    Els socialistes rebutgen pactar-la amb el Partit Popular mentre que des del ministeri d'Igualtat, ho veuen inexplicable. El Partit Socialista ha registrat la reforma, que serà tramitada per la via d'urgència. Proposen que les penes augmentin quan hi hagi violència o intimidació. Asseguren que el canvi no afectarà el consentiment i s'obren a negociar les esmenes. En tot cas, el portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats, Patxi López, rebutja cap pacte amb el Partit Popular. 

     

    Des de Podemos s'ha donat suport al ministeri d'Igualtat encapçalat per Irene Montero. No entenen que el PSOE hagi presentat en solitari la reforma sense haver esgotat les negociacions.

  • 8:15

    TERRATRÈMOL TURQUIA I SIRIA | Els equips de rescat busquen supervivents 24 hores després del sisme.

     

     

    Sobre el terreny, continuen les rèpliques, la darrera aquesta matinada, amb una magnitud de 5'5. Les baixes temperatures i la neu en zones muntanyoses de difícil accés compliquen les tasques de rescat. Per això, les autoritats turques no saben fins on pot arribar el nombre de víctimes, i ho comparen amb els terratrèmols que va patir el país l'any 39, quan van morir més de 30mil persones. La situació també és molt complicada a Síria, un país immers en una Guerra Civil cosa que, segons l'OMS, complica molt la comunicació amb el terreny.

  • 8:10

    Els terratrèmols que han afectat Turquia i Síria han deixat ja més de 4.000 morts i prop de 20.000 ferits.

     

     

    Els equips de rescat continuen buscant supervivents 24 hores després i la comunitat internacional s'ha mobilitzat per enviar ajuda humanitària. 

    Turquia ha emès una alarma internacional demanant ajuda, i nombrosos països han respost. Entre ells Espanya, des d'on ja han sortit els primers voluntaris coordinats per les principals ONG. També s'han enviat dos avions amb material per rescats, personal de la Unitat Militar d'Emergències, bombers, sanitaris i gossos guia. La Unió Europea, els Estats Units, Rússia, Israel i fins i tot Ucraïna també han mobilitzat ajuda per les tasques de rescat.
     

     
  • 8:05

    Protecció Civil activa l'alerta del pla Ventcat per previsió de ventades al litoral i prelitoral central. 

     

    També es preveu que hi hagi nevades al voltant dels 700 metres a la Catalunya Central i el temporal de mar sacseja diversos punts del litoral i el prelitoral català. 

     

  • 8:00

    Bon dia, segueix aquí les notícies més destacades d'avui dimarts 7 de febrer de 2023.

    Aquí pots consultar els continguts més destacats d'ahir.