Enlaces accesibilidad
Medi Ambient

El Delta de l'Ebre reclama atenció i mesures urgents

  • Hi ha estudis que el situen com l'espai que més està patint la regressió a la Mediterrània
  • La Plataforma en Defensa de l'Ebre es manifesta per denunciar deixadesa i descoordinació entre administracions
  • Es prepara una gran mobilització per al dia 12 de febrer

Per
Concentració de veïns de l'Ebre, coincidint amb el tercer aniversari del temporal Glòria
Concentració de veïns de l'Ebre, coincidint amb el tercer aniversari del temporal Glòria

Més d'un centenar de persones s'han concentrat aquest diumenge a la platja del Trabucador per reclamar al Ministeri l'aprovació del pla integral de protecció del Delta amb un calendari i pressupost concret. L'acte ha coincidit amb el tercer aniversari del temporal Glòria en un dels espais més castigats pels aiguats.

Demanen mesures clares per aturar la regressió del Delta

Malgrat celebrar els moviments de sorres en punts crítics del Delta, la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) demana més actuacions i critica l'actuació de les administracions durant tot aquest temps. "Les mesures actuals no són suficients, la solució no vindrà només d'accions al Delta sinó de la baixada de sediments i l'augment del cabal del riu", assegura el portaveu de l'entitat, Joan Antoni Panisello.

L'Ebre diu prou | OLGA RODRÍGUEZ

Tres anys més tard, l'actuació de mobilització de 317.000 metres cúbics de sorres per protegir els punts més dèbils del Delta per part de l'estat espanyol es troba a l'equador. Tot i que des de l'entitat valoren positivament l'avanç i la necessitat d'aquests treballs, lamenten que aquestes mesures s'hagin quedat curtes.

Després de dos anys condicionats per la pandèmia, la PDE ha anunciat una nova mobilització pel 12 de febrer. Sota el lema 'Tres anys del Glòria, solucions ja', l'entitat proposa una marxa entre Sant Jaume d'Enveja i Deltebre, el que consideren "el cor del Delta". L'última gran mobilització de la PDE es va convocar a Amposta ara fa set anys, el 2016.