Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Ester Capella: "No és incompatible aprovar els pressupostos amb Junts i PSC"

  • La delegada del Govern a Madrid aposta per una taula de diàleg que "duri"
  • Ester Capella: "Maragall ve d'haver guanyat les eleccions, i Junts ve d'un moment més baix"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Ester Capella: "No és incompatible aprovar pressupost amb Junts i PSC"

La delegada del Govern de la Generalitat a Madrid, Ester Capella, diu que no veu incompatible que el Govern de la Generalitat vulgui aprovar els pressupostos del 2023 amb el PSC i Junts per Catalunya: "Al llarg d'aquesta legislatura i l'anterior, s'han anat fent sumes diferents".

Sobre l'anunci dels acords amb En Comú Podem que va fer Jéssica Albiach al Cafè d'idees, Capella ha assegurat que les negociacions evolucionen: "En la negociació comencem a dalt de tot i, després, en la lletra menuda anem posant-nos d'acord".

En una entrevista al Cafè d'idees de La 2 i Ràdio 4, Capella ha dit que desconeix si la taula de diàleg es tornarà a reunir abans d'acabar l'any. En aquest sentit, ha destacat la importància que la taula de negociació amb l'Estat duri: "Voldrà dir que treballarem per cada punt necessari per arribar als objectius".

Capella admet que li agradaria tornar a l'ajuntament de Barcelona

La delegada de la Generalitat a Madrid, Ester Capella, ha assegurat que l'alcaldable d'ERC a les eleccions de Barcelona, Ernest Maragall, i el possible candidat de Junts, Xavier Trias, "juguen en lligues diferents". "Maragall ve d'haver guanyat les eleccions, i Junts ve d'un moment més baix", s'hi ha referit Capella sobre l'escenari guanyador dels últims comicis a la ciutat el 2019.

Capella ha volgut mostrar tot el seu "afecte personal" a Trias, qui encara no ha confirmat si es presentarà per ser el cap de llista.

L'actual delegada del Govern a Madrid ha admès que li agradaria tornar a l'Ajuntament de Barcelona, però reconeix que la decisió final de si es presenta o no, la tindrà el partit : "La política municipal m'agrada. És la política que més ens apropa a la gent"

Capella, sobre la qüestió de confiança de Junts: "Va ser una batzacada"

Capella defensa els grans projectes que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va anunciar al debat de política general, com l'escut social o l'acord de claredat, però ha admès que van quedar eclipsats per la tensió en el ple després de l'anunci de Junts la qüestió de confiança: "Va ser una batzacada".