Enlaces accesibilidad
Temporal

El Pirineu es tenyeix de blanc: primera gran nevada de la temporada

Per
La neu ja tenyeix de blanc la cara nord del Pirineu
La neu ja tenyeix de blanc la cara nord del Pirineu

El fred ha arribat de cop i amb ell la neu, que ja ha tenyit de blanc la cara nord del Pirineu. És el cas de les estacions d'esquí de Baqueira Beret, Espot o Port Ainé. Aquest gruix de neu ha estat suficient perquè els primers esquiadors ja s'hagin calçat els esquis i hagin fet les primeres baixades de la temporada. La neu també deixa una imatge emblanquinada a municipis com Vielha.

La capital de la Vall d'Aran s'ha llevat aquest dimarts totalment nevada, i es manté actiu l'avís taronja de l'Agència Estatal de Meteorologia. Al llarg del dia es podrien assolir els 30 cm de gruix de neu. Un fet molt favorable pel sector turístic, pocs dies abans del pont de desembre i a punt d'obrir les pistes d'esquí. A Baqueira, l'estació més propera, afirmen que si es mantenen les nevades, obriran aquest mateix dissabte.

Nevada intensa al Pirineu

Andorra obre la temporada d'esquí el 2 de desembre

Les estacions d'esquí d'Andorra, que per primer cop s'han agrupat sota la marca Grandvalira Resorts, preveuen obrir el pròxim 2 de desembre sempre que les condicions meteorològiques ho permetin. Una de les principals novetats és la posada en marxa d'un forfet únic de país per als tres complexos de neu del Principat, sigui per a tota la temporada o en una versió per a diversos dies.

Pel que fa a les inversions, pugen a 17,5 milions d'euros, repartits entre 12,5 milions a Grandvalira, 2,5 milions a Pal Arinsal i 2,5 milions a Ordino Arcalís. Una part, fins a 2,5 milions d'euros, va destinada a l'àmbit de la sostenibilitat, ja sigui per a autoproducció d'energia renovable o en mesures d'estalvi.