Enlaces accesibilidad
Arrelant natural

Com fer un arrelant d'àloe vera

  • Els arrelants estimulen el creixement i la producció d’arrels a les plantes
  • Pots fer arrelants naturals amb llenties, cafè i fins i tot amb canyella
  • Recupera tot el contingut del programa VA DE VERD a RTVE Play Catalunya

Per
Va de verd - Com fer un arrelant d'àloe vera

Si alguna vegada has pensat a plantar esqueixos, hauràs sentit a parlar dels arrelants, uns productes que s'utilitzen per a estimular el creixement de les plantes. Els pots trobar a qualsevol botiga de venda especialitzada en articles de jardineria, tot i que si vols estalviar diners i escollir una opció més ecològica pots fabricar-ne un de propi.

Per a elaborar un arrelant natural ho pots fer a base de diversos ingredients: llenties, cafè o fins i tot canyella. Però l'àloe vera és de les plantes més eficaces per a fabricar un arrelant. Gràcies a les seves propietats antibacterianes i antifúngiques esdevé un producte ideal per a arrelar esqueixos.

El famós youtuber Toni Jardon, del canal La Huertina de Toni, ens dona la recepta de com fer-ho: pelem una fulla d'àloe vera per a extreure el gel i l'afegim al vas d'una batedora amb una mica d'aigua. Finalment, barregem la mescla intentant que no quedi gaire líquida. Un cop preparat, l'aplicació de l'arrelant és senzilla. Només cal submergir els esqueixos en la barreja. Es recomana regar-los amb les restes d'arrelant i més aigua per a obtenir millors resultats.