Enlaces accesibilidad
Cas Neymar 2

Neymar, davant del jutge: "El meu pare sempre ha sigut responsable d'això. Signo el que ell em diu"

  • El judici comença amb l'absència del jugador per acord del Tribunal pels seus compromisos professionals
  • La vista oral comença amb nombroses qüestions prèvies i l'aportació de proves sobre dret brasiler

Per
Neymar es desentén de les negociacions del seu fitxatge

Segon dia de judici del 'cas Neymar 2' a l'Audiència de Barcelona amb molts canvis de guió. El jutge ha insistit en dues ocasions que aquests canvis no són causa de tracte de favor, però sí que han marcat l'evolució de la sessió d'aquest dimarts.

La sessió ha començat amb l'absència de l'exjugador del Barça després que el Tribunal que el jutja acordés que no participés en tot el judici pels seus compromisos professionals i que només ho fes durant la seva declaració prevista per aquest dimarts. Neymar estava previst que declarés en segon lloc, però no hi era a la sala. Per això, s'ha avançat la declaració del President del Reial Madrid, Florentino Pérez.

Neymar finalment ha arribat a la seu judicial cap als volts de les 11.15 hores per declarar davant dels magistrats.

Neymar responsabilitza el seu pare de les negociacions

Signo el que ell em diu

"No vaig participar en la negociació. El meu pare sempre ha sigut responsable d'això. Signo el que ell em diu", ha declarat Neymar davant el tribunal que ha de decidir sobre la presumpta irregularitat del seu fitxatge pel Barça. Neymar Jr. només ha respost al fiscal i al seu advocat i ha assegurat que el 2011 no va viatjar a Espanya en cap moment.

En el judici contra ell, la seva família, el Santos, el Barça i expresidents dels dos clubs, el davanter del PSG ha negat que participés en les negociacions per fitxar pel club català ni el 2011 ni el 2013.

Durant la seva intervenció, Neymar ha assegurat que tenia opcions d'anar a jugar a molts clubs, però que va optar pel Futbol Club Barcelona. "El meu somni sempre va ser jugar al Barça, pels jugadors que tenia... Sempre segueixo el meu cor i el meu cor deia Barça", ha admès a la sala.

Per una altra banda, el pare de Neymar, que no estava previst que declarés en la jornada d'aquest dimarts, ho ha fet dient ell no era qui havia d'avisar al fons d'inversió sobre l'acord amb el Barça i assenyala l'agent d'aquell moment de l'exjugador: "La responsabilitat era de el Santos, no la meva".

Zubizarreta diu que el fitxatge de Neymar es va avançar per abaratir el cost

L'exdirector de futbol del Barça Andoni Zubizarreta ha assegurat aquest dilluns a l'Audiència de Barcelona que el fitxatge de Neymar Jr es va avançar un any perquè David Villa s'havia lesionat greument i el preu del brasiler anava augmentant cada any. "Era el major talent del món", ha assegurat en el judici contra els Neymar, el Barça i exdirectius pel fitxatge del davanter.

Tot i que inicialment el Barça l'havia de fitxar el 2014, com havien pactat amb el jugador i el Santos, el seu club d'origen, finalment ho van anticipar un any. A més, ha descartat que els contractes amb el Santos per l'opció de compra de tres jugadors joves del club brasiler estiguessin vinculats al fitxatge de Neymar, si no que eren "compartiments diferenciats".

Florentino desconeixia el precontracte de Neymar, però admet una contraoferta

El president del Reial Madrid, Florentino Pérez, ha negat haver tingut cap contacte amb Neymar, el seu entorn o el Santos Futebol Clube brasiler, ja que les negociacions les duia la direcció esportiva del club madrileny. Pérez ha explicat que es van voler interessar per Neymar Jr quan van saber que deixaria el Santos per anar a jugar a Europa.

El Madrid va fer una oferta de 45 milions d'euros, com consta a la documentació del club, ha dit, però finalment ha admès que el jugador va anar al Barça perquè "els jugadors van a jugar on volen i va voler anar al Barça".