Enlaces accesibilidad
Entre els 23 i 25 ºC

L'aigua del mar encara com a ple estiu

  • La temperatura de l'aigua del mar segueix elevada, entre els 23 i els 25 ºC, malgrat la refrescada ambiental de les últimes setmanes
  • Actualment, l'aigua es troba uns 3 graus per sobre la mitjana, igual que a finals de juliol o d'agost, per tant, com a ple estiu

Per

Una cala de l'Escala (Carme Molist)
Una cala de l'Escala (Carme Molist)

El primer cap de setmana d'octubre ens ha deixat un temps d'estiuet, amb molta bonança i placidessa. Unes condicions meteorològiques d'estabilitat que han convidat a anar a la muntanya i també a la platja a gaudir del bon estat de la mar i, encara, d'una temperatura de l'aigua càlida.

L'aigua del mar, gairebé a 23 ºC

Malgrat la baixada de les temperatures dels darrers dies, el fet d'haver tingut un estiu molt càlid i amb temperatures elevades persistents, mantenen el mar força temperat. A més, a causa de la inèrcia i segurament amb l'ajuda dels corrents marins, l'aigua més propera a la superfície del mar a l'Estartit encara es troba a uns 22,7 ºC, el registre més alt en un mes d'octubre després dels 22,8 ºC del 2 d'octubre del 1990 i dels 23 ºC del 3 d'octubre de 2017. Per tant, l'actual és el tercer valor més alt a l'octubre dels últims gairebé 50 anys.Així ho constaten les dades obtingudes per l'observador de l'Estartit, Josep Pascual.

A la resta del litoral català, la temperatura de l'aigua es troba entre els 23 i els 25 ºC. A la costa de Barcelona, segons l'observador Diego Lázaro, la mesura de l'aigua que va fer dijous passat a l'espigó del Gas de la Barcelona, era de 24,4 ºC a 1 metre de fondària.

Fins a 3 graus per sobre la mitjana

Si aquests dies, aprofitant la caloreta que fa, decidiu banyar-vos a la platja, us trobareu l'aigua uns 3 graus més alta a l'habitual per aquesta època de l'any. De fet, és una temperatura similar a la de finals d'agost o de juliol. Tal com mostra la seguent gràfica, durant tot l'any, la temperatura de l'aigua del mar ha presentat anomalies positives, excepte a finals de març i principis d'abril.

Evolució de la temperatura de l'aigua del mar a l'Estartit l'any 2022 (Josep Pascual)