Enlaces accesibilidad
Plagues

Fabrica les teves pròpies trampes per a cargols amb cervesa

  • La youtuber Estela Delga ens prepara un antiplagues per a caragols
  • Aquest antiplagues és ecològic i respectuós amb el medi ambient
  • Recupera tot el contingut del programa Va de Verd a RTVE Play Catalunya

Per
Va de verd - L'atrapa cargols de l'Estela

Tots sabem que amb l'arribada de les pluges surten els caragols. Aquestes criatures petites i viscoses, tot i que poden semblar inofensives, s'alimenten de fulles i arrels, a més a més, es reprodueixen ràpidament i si no ho controlem a temps, poden arribar a esdevenir una plaga molt molesta per les nostres plantes. Afortunadament, és ràpid i senzill posar-hi remei.

L'Estela Delga, Fundadora de l'Escuela Hortelana Vidaverdi, ens explica al Va de Verd, com elaborar una trampa casolana per a cargols, utilitzant simplement un parell d'ingredients que tots tenim a casa.

Cervesa i llevat són els únics elements necessaris per a fabricar el líquid que acabarà amb els enemics de les nostres plantes.

Tallem la boca d'una ampolla de plàstic per fer el forat més gran i afegim una llauna de cervesa i una cullerada de llevat. Barregem els ingredients i ja tenim a punt la nostra trampa per a caragols. També podem reciclar qualsevol recipient que tinguem per casa.

Col·loquem l'ampolla en un espai a prop de les nostres plantes en posició horitzontal procurant que no se surti el líquid. Podem enterrar-la o tapar-la una mica, per evitar que li doni el sol i que es faci malbé.

Gràcies a l'aroma de la malta fermentada, que atrau els caragols i bavoses, els mol·luscs queden atrapats a l’interior de l’ampolla. Aquest antiplagues és respectuós amb el medi ambient perquè només s’utilitzen ingredients naturals. Per tant, les teves plantes creixeran sanes i fortes lliures de químics.