Enlaces accesibilidad
Teatre

'La meravellosa família Hardwicke', una tragicomèdia àcida, intel·ligent i profunda

  • T de Teatre, Bitò i La Brutal coprodueixen 'La meravellosa família Harwicke'
  • L'obra de teatre es podrà veure fins a finals de novembre a La Villarroel
  • Les seves protagonistes, Marta Pérez i Carme Pla expliquen tots els detalls a 'Punts de Vista'

Per

Punts de vista - Entrevista a Carme Pla i Marta Pérez

'La meravellosa família Hardwicke'. Així es titula l'obra del dramaturg nord-americà Cristopher Durang que Cristina Genebrat ha traduït al català. T de Teatre, Bitò i La Brutal han unit forces per coproduir aquest projecte teatral que es podrà veure a La Villarroel fins a finals de novembre.

Les seves protagonistes, Carme Pla i Marta Pérez han visitat 'Punts de Vista' per presentar aquesta tragicomèdia àcida, intel·ligent i profunda. Se sumen al cartell Alejandro Bordanove, Albert Ribalta i Lide Uranga, amb David Selvas al capdavant de la direcció.

Carme Pla assegura que la coproducció és una forma més senzilla per poder tirar a endevant els projectes: "Hi ha obres com aquestes que no les podríem fer. Les coproduccions no només permeten que sigui factible en l'àmbit econòmic, sinó que també ens alimenten artísticament"

Aquesta història, guanyadora d'un Premi Tony i un Drama Desk a la millor obra el 2013, gira al voltant d'un germà i dues germanes. Una d'elles, interpretada per Marta Pérez, torna a casa després d'una vida plena d'èxits. L'actriu ens explica que "vindrà acompanyada d'un personatge que revolucionarà tot".

Més de trenta anys sobre els escenaris

T de Teatre és una companyia de teatre fundada per cinc actrius: Carme Pla, Mamen Duch, Àgata Roca, Míriam Iscla i Rosa Gàmiz. Totes cinc es van conèixer quan estudiaven a l'Institut del Teatre i van triar el nom basant-se en les dues passions que compartien: el teatre i el te. Des de 2008, formen part del grup de teatre Pla, Duch, Roca i l'actriu Marta Pérez, que es va unir quan Gàmiz va deixar el grup.

Va ser una de les primeres companyies creada íntegrament per dones. Carme Pla reconeix que va sorgir per necessitat i per amistat: "A l'Institut del Teatre vam veure que tot eren papers per a homes. Llavors, en comptes d'esperar que sonés el telèfon vam decidir ajuntar-nos per començar a fer les nostres coses".

Des d'aleshores, fa més de trenta anys que interpreten i produeixen obres de teatre amb un segell molt clar: la tragicomèdia. "L'humor és una manera de passar tots els moments tristos, dolorosos i durs de la vida. És un flotador", reconeix la Carme.