Enlaces accesibilidad
Humor

Andreu Buenafuente torna a la televisió: On i quan veure 'La casa dels còmics'?

  • L’humorista Andreu Buenafuente estrena el programa 'La casa dels còmics'
  • El presentador recordarà la figura de Pepe Rubianes, Joan Capri, Mary Santpere, Miguel Gila i Eugenio
  • Podràs veure el primer capítol aquest diumenge les 23:45 h per La 1 i a RTVE Play Catalunya

Per

Andreu Buenafuente ens presenta La Casa dels Còmics

Quines ganes tenim de tornar a veure Andreu Buenafuente presentant un programa de televisió i quin millor lloc que a RTVE Catalunya! Estarà al capdavant de ‘La casa dels còmics’ que recordarà la figura de cinc humoristes mítics: Pepe Rubianes, Joan Capri, Mary Santpere, Miguel Gila i Eugenio. Podràs veure el primer capítol aquest diumenge les 23:45 h per La 1 i a RTVE Play Catalunya.

Com va sorgir la idea de fer aquest programa? Buenafuente va encarregar al pintor Axe Colours uns retrats d’uns còmics per la seu de la productora d’El Terrat. Quan els va penjar, va sentir que els humoristes l’interpel·laven: “Em faig la pel·lícula que em demanen parlar-ne una mica d'ells. Parlar-ne en el sentit de celebrar el llegat de tots ells, la influència i la memòria col·lectiva tan present de la seva obra. La veritat és que mai havia fet un programa a partir d'un quadre!”.

Els protagonistes

És una dignificació d'aquests personatges que tant van fer

‘La casa dels còmics’ vol recordar i redescobrir Pepe Rubianes, Joan Capri, Mary Santpere, Miguel Gila i Eugenio a partir del seu llegat. “Veurem un record barrejat amb celebració, amb testimonis i amb una mica de reflexió.”, apunta el presentador. “És una dignificació d'aquests personatges que tant van fer i ho van fer en una època, en alguns casos, molt difícil. És gent que fa humor a la postguerra, a la dictadura... Em penso que es mereixien una altra revisió i valoració de la seva obra des dels fans i seguidors que som”, afegeix l’humorista.

La casa dels còmics amb Andreu Buenafuente

Som aquí pel gran arxiu d'aquesta casa

Buenafuente ha remarcat la importància del material extret de l’Arxiu de RTVE: “Som aquí pel gran arxiu d'aquesta casa que permet anar a buscar fragments d'entrevistes i actuacions”.

El nexe comú que tenen els còmics escollits és la seva arrel catalana, sigui de naixement o d’establiment com Gila, que després de l’exili va tornar a Barcelona. El presentador no descarta ampliar la llista en un futur si cal. Això si, no li agradaria ser la persona que només va buscar còmics que ja no hi són: “A veure si em veuran més com un enterrador que no pas un company de comèdia i admirador.”