Enlaces accesibilidad
S'escurcen les vacances

El sector turístic comença a patir l'avançament escolar

  • El Pirineu de Lleida nota una davallada del 20% de les reserves a les darreres setmanes d'agost
  • Els hotelers de Girona preveuen una caiguda dràstica de l'ocupació de cara a setembre

Per
Els hotelers gironins temen un mal setembre

El sector turístic tem el pitjor de cara a setembre. Les reserves al Pirineu de Lleida ja s'han començat a ressentir després del pont del 15 d'agost i sobretot de cara a la darrera setmana d'agost i les primeres de setembre. Atribueixen aquesta davallada, després d'una excel·lent campanya d'estiu a l'avançament del curs escolar. A Girona, on encara no han notat una caiguda de l'ocupació, sí que preveuen una caiguda dràstica després de final de mes.

Les reserves cauen un 20% a Lleida

La Federació d'Hostaleria de Lleida xifra en un 20% menys l'ocupació i les reserves aquests dies respecte a l'any passat. El seu director, Josep Castellarnau, ho atribueix directament a l'avançament del curs escolar que fa que molta gent ja no allargui fins a pràcticament el pont de l'11 de setembre.

El Pirineu es buida abans per la tornada a l'escola | Pepa Sangenís

Les empreses d'esports d'aventura també han notat una caiguda de la demanda aquesta setmana respecte als mateixos dies de l'any passat. Tot i això, fan un balanç positiu d'aquest estiu i esperen apropar-se a les xifres rècord de l'any passat en què el Pirineu de Lleida va acollir prop de 550.000 visitants.

Caiguda dràstica al setembre

A diferència del que ha succeït al Pirineu de Lleida, a les destinacions gironines encara no han notat una caiguda de les reserves de cara a aquestes darreres setmanes d'agost. El president de la Federació d'Hostaleria, Antoni Escudero, tem que a diferència de l'agost en què s'ha recuperat l'ocupació a nivells anteriors, pateixin una caiguda dràstica a partir de setembre.

"Més que marxar, no venen", adverteix Esudero que recorda que "les darreres d'agost i les primeres de setembre encara eren bones perquè hi havia molta gent que havia treballat a l'estiu i que aprofitaven". "Ara ens han fotut quinze dies de vacances", es queixa. Els hotelers de Girona es queixen que l'avançament escolar s'hagi decidit des de la Generalitat sense consultar els sectors productius del país com el turístic.