Enlaces accesibilidad
A la Costa Brava

Seixanta anys d'un passeig històric amb cotxes antics entre Arenys i Lloret

  • Recuperem de l'Arxiu Històric de TVE Catalunya una ruta turística d'ara fa just 60 anys, amb cotxes de preguerra
  • Un jorn assoleiat de primavera amb vehícles lluents i conductors eixerits que gaudien de la Costa Brava
  • Des de la Llotja d'Arenys fins a Lloreta de Mar, gaudint del mar i de la brisa durant un bon passeig a ple sol

Per
Arxiu TVE Catalunya - A todo gas - Gran Premi Costa Brava de cotxes antics entre Arenys de Mar i Lloret

Aquest dies fa 60 anys del Gran Premi Costa Brava, un ral·li tradicional a casa nostra. I va ser llavors quan un bon grup de conductors i passatgers van decidir gaudir d'aquell excel·lent dia de juny per gaudir d'un bon passeig: des d'Arenys de Mar fins a Lloret!

Són unes de les darreres imatges que hem recuperat del nostre arxiu històric i que es van emetre al 1962 al programa A todo gas. Una ruta turística amb 'cotxes de preguerra', com s'anomenen els vehícles que hi veiem. Cotxes lluents i conductors eixerits que es van trobar per començar la seva ruta davant la Llotja d'Arenys. Propietaris, afeccionats i mecànics gaudien moltíssim preprant-los i fins i tot vestint-se per a l'ocasió, tot i que algun nen va amb la bata del col·legi. Aniria al Escolapis? A Sarrià?

Un infant fa veure que condueix a un cotxe antic aparcat, abans de començar el ral·li del Gran Premi Costa Brava del 1962

Un infant fa veure que condueix a un cotxe antic aparcat, abans de començar el ral·li del Gran Premi Costa Brava del 1962 rtve

Cotxes de col·leccionista en unes carreteres que llavors ja omplien, sobretot els caps de setmana, els petits SEAT 600 on cabia tota la família. Un passeig sobre rodes per la costa on també els banyistes gaudien a cor que vols.

Alguns dels cotxes havíen pres part al Rally Costa Brava,  una competició que històrica, amb seu a Lloret de Mar, i que es va fer entre 1953 i 1987. Més tard es va reprendre des d'aquest vila el 2005. Una tradició molt catalana, aquesta dels ral·lis, que tant facilita la nostra orografia.

No us perdeu la Història del Rally Costa Brava en la sèrie dirigida per Raül Díaz i escrita i realitzada per Jordi Renú.