Enlaces accesibilidad
La previsió dia a dia

Més sol i calor durant el segon tram de Setmana Santa

  • La Setmana Santa tindrà dues cares: una primera amb núvols i pluja de fang i una segona amb sol i bonança
  • Entre Dijous Sant i Divendres Sant tindrem pols sahariana i durant el cap de setmana de Pasqua farà més caloreta

Per

Previsió meteorològica per la Setmana Santa 2022
Previsió meteorològica per la Setmana Santa 2022

La Setmana Santa d'enguany tindrà dues cares: una primera amb núvols i pluja, i una segona amb sol i bonança. Dilluns encara va ser una jornada càlida. En canvi, dimarts i dimecres hem tingut més núvols, pols sahariana i precipitacions conseqüència d'una borrasca formada sobre les Balears. A banda de la regada, la neu del Pirineu ha tornat a quedar marró per la pols en suspensió, mentre que a la costa, el vent i l'onatge han estat els protagonistes. Ara bé, la borrasca dijous s'allunyarà ial fer-ho recuperarem l'estabilitat.

Més sol i caloreta els dies claus de Setmana Santa

La segona meitat d’aquesta Setmana Santa estarà marcada per les altes pressions i per una pols sahariana que anirà marxant. Per tant, entre Divendres Sant i Dilluns de Pasqua veurem un cel més blau i també tindrem més sol. Pel que fa a temperatures, després de la baixada tèrmica de la primera part de la setmana, a finals de setmana arribarà una massa càlida africana que farà pujar els termòmetres. Així, dijous les temperatures seran més altes, entre divendres i dissabte alguns termòmetres rondaran entre els 25 i gairebé 30 ºC. Diumenge i Dilluns de Pasqua, baixaran una mica però es mantindrà l’ambient molt primaveral.

LA PREVISIÓ, DIA A DIA:

  • DIJOUS SANT: Ja no plourà enlloc. Superades les boires matinals tindrem un matí de sol amb núvols alts i mitjans a la costa. Durant la tarda aquests núvols costaners s’estendran cap a l’interior i el cel acabarà quedant enterbolitmig ennuvolat i de color terrós arreu, perquè tindrem molta pols en suspensió. De matinada les temperatures es mantindran relativament suaus. Durant el dia, els termòmetres pujaran i rondaran entre els 20 i 25 ºC. Recuperarem la bonança primaveral.
  • DIVENDRES SANT: Dominarà el sol, tot i això a estones el tindrem lleganyós pel pas de bandes de núvols prims. La pols saharia anirà marxant, i el cel estarà cada cop menys terrós i millorarà la visibilitat. La caloreta començarà a apretar al migdia i en moltes planes interiors i del prelitoral, sobretot de Girona, s'assoliran els 22 a 26 ºC.

Temperatures màximes per Divendres Sant

  • DISSABTE 16: Sol radiant i creixement de nuvolades a les comarques interiors del nord-est i del Pirineu. La matinada serà suau i la calor tocarà sostre amb termòmetres entre els 22 i 27 ºC a gran part de l'interior. Els valors més alts es donaran al prelitoral, sobretot de Girona, a Ponent i a la vall de l'Ebre, on es podrien fregar els 30 ºC.

Temperatures màximes per dissabte

  • DIUMENGE DE PASQUA: El temps estable ens continuaria acompanyant, amb sol, sobretot al matí. A la tarda arribaran núvols alts i prims per l'oest que deixaran el cel enterbolit de nit i i matinada. Les temperatures recularan una mica, però es mantindrà l'ambient molt suau o càlid al migdia, amb màximes entre els 20 i els 25 ºC.

Temperatures màximes per Diumenge de Pasqua

  • DILLUNS DE PASQUA: Ens menajrem la mona, amb un temps plàcid, assolellat i suau. Només creixeran nuvolades de tarda en zones de muntanya. Mlts termòmetres per damunt els 20 graus, sobretot a l'interior. A la costa, el vent humit frenarà les temperatures, per sota els 20 ºC.

Temperatures màximes per Dilluns de Pasqua