Enlaces accesibilidad
Prop de 3 minuts de llum diaris

L'època en que s'allarga més el dia

  • Arriba l'època de l'any que els dies creixen més de pressa que mai, 2 minuts i 50 segons de llum cada dia
  • El dia del solsitici d'estiu no guanyarem ni perdrem cap de segon de llum i amb l'entrada a la tardor cada dia en restarem 2 minuts i 46 segons

Per

Augment i disminució de la llum diària
Augment i disminució de la llum diària

Coincidint amb l'arribada de la primavera i el canvi d'hora del passat cap de setmana, les tardes s'allarguen fins passades les vuit del vespre. Cal tenir en compte que som a l'època de l'any que els dies creixen més de pressa que mai.

Aquests dies guanyem prop de 2 minuts i 50 segons de llum cada dia, tant per l'albada com per la posta de sol. Aquest creixement de llum diari s'alentirà els pròxims dies fins al juny, quan arribarà el solstici d'estiu. De fet, el 21 de juny, el dia no guanyarà ni perdrà cap de segon de llum.

Del juliol al desembre, la llum va a menys

Durant l'estiu, sobretot a partir de l'agost, començarem a notar que les tardes s'escurcen i perden claror. A finals de setembre, coincidint amb l'entrada a la tardor el dia perdrà 2 minuts i 46 segons de llum diària. Arribarà l'època en què la foscor guanyarà a la claror de forma més ràpida. I així, fins als dies més curts de l'any del desembre.