Enlaces accesibilidad
Premis Sant Jordi 2022

'El amor en su lugar' guanya el guardó a millor pel·lícula espanyola als Premis Sant Jordi

  • Javier Bardem i Tamara Casellas, millors actors espanyols
  • El premi a la millor òpera prima ha estat per a 'Tres' de Juanjo Jiménez, participada per RTVE
  • Els guardons d'aquesta edició s'entregaran el 26 d'abril

Per
Els guanyadors de la 66a edició dels Premis Sant Jordi de Cinematografia

'El amor en su lugar', dirigida per Rodrigo Cortés ha estat guardonada com a millor pel·lícula espanyola en els Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia. La presidenta del jurat, la periodista Conxita Casanovas, en una entrevista al 'Cafè d'idees', ha recomanat el film: "És una filigrana".

Un drama al gueto de Varsòvia

La guanyadora del Sant Jordi és un drama històric que reflexiona sobre "l'amor vertader", a partir d'una trama ambientada al gueto jueu de Varsòvia durant la Segona Guerra Mundial.

La pel·lícula es va estrenar al desembre als cinemes. La producció explica la història d'un grup d'actors jueus que, amb la intenció de dur esperança als seus, interpreta una comèdia musical mentre la seva existència queda sacsejada per una elecció de vida o mort.

Millor actor i actriu espanyols

En aquesta 66a edició dels premis, Javier Bardem recollirà el premi a millor actor espanyol per 'El buen patrón', pel·lícula participada per RTVE, i Tamara Casellas ho farà com a millor actriu espanyola pel seu treball a 'Ama'.

Javier Bardem, premi Sant Jordi per la seva interpretació a 'El buen patrón'

Javier Bardem, premi Sant Jordi per la seva interpretació a 'El buen patrón' RTVE CATALUNYA

La pel·lícula 'Tres' dirigida per Juanjo Giménez, i també participada per RTVE, ha estat considerada com la millor òpera prima.

Internacional

En l'apartat internacional, 'Quo vadis Aida', de Jasmila Zbanic, ha aconseguit el premi a millor pel·lícula estrangera. Ariana DeBose, per 'West Side Story' i Benedict Cumberbatch per 'El poder del perro', han merescut els guardons a millor actriu i actor estrangers.

El jurat d'aquesta edició, presidit per la periodista especialitzada en cinema de RNE Conxita Casanovas, està format per Joan Vilà, José Fernández, Yolanda Flores i Gerardo Sánchez, per part de RTVE, i Otis Rodríguez Marchante, Nuria Vidal, Álex Montoya, Astrid Messeguer i Alfons Gorina.

Les reaccions dels guanyadors als premis Sant Jordi 2022 | Conxita Casanovas

Els Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia també reconeixen una trajectòria professional destacada en el món del cinema i lliuren el Premi a la Indústria. A més, per votació els oients de RNE, s'entreguen les Roses de Sant Jordi a les millors pel·lícules espanyola i estrangera. El nom dels guanyadors d'aquests premis es farà públic més endavant.

Aquí pots consultar les bases del certamen!

Els guardons d'aquesta edició s'entregaran el 26 d'abril.