Enlaces accesibilidad
Restriccions

Adeu a la mascareta als patis de les escoles

Per
El Govern acaba amb l'obligació de la mascareta als patis

La Comissió Delegada per a la Covid-19 de la Generalitat ha acordat en una reunió aquest matí retirar l'ús de la mascareta als patis dels centres educatius. Aquesta decisió arriba després que ja s'hagin retirat altres mesures per contenir els contagis a les escoles i en línia amb l'eliminació de la mascareta al carrer aprovada pel govern central.

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ja va demanar aquest dilluns poder treure les mascaretes als centres escolar com més aviat millor, "en funció de les decisions sanitàries".

Aquest curs escolar, es va iniciar amb unes premisses clares: tots els centres oberts, el 100% de presencialitat i la mascareta a les aules. De fet, els alumnes més grans de 6 anys tenien obligatori la mascareta al pati, i només se la podien treure si estaven amb el seu grup bombolla.

Aquest dilluns ja van desaparèixer els cribratges per detectar els casos de covid entre alumnes a les escoles, només es mantenen per a centres d'educació especial i professorat, en un moment d'un descens mantingut de la incidència entre els menors d'edat.

Aquesta mesura arriba després d'una millora generalitzada de les dades de contagis, sobretot a les escoles. Si el 26 de gener hi havia 114.314 persones confinades relacionades amb l'àmbit educatiu aquest dimarts, el número baixa fins a 23.040.