Enlaces accesibilidad
Ocupació

Els ocupes de la nau de Badalona marxaran en tres mesos si s'atura el desnonament

  • Defensen que l’alt nivell de contagis i la baixada de temperatures fa "inviable" abandonar l'espai
  • Està previst el desnonament de l'edifici per aquest dijous

Per
Naus abandonades convertides en refugis per a persones sense llar

La setantena de persones que viuen a la nau ocupada del carrer Progrés de Badalona demanen aturar el desnonament previst per aquest dijous. Consideren que el moment actual fa "inviable" la sortida per la manca d'alternatives d'habitatge, "l'altíssim" nivell de contagis de covid-19 i la "forta" baixada de les temperatures.

Els ocupes del carrer Progrés de Badalona es comprometen a abandonar la nau en tres mesos si s'atura el desnonament | Oriol Server

Per una altra banda, s’han compromès a abandonar la nau si s’atura el desnonament previst per aquest dijous.

Volen crear una comissió de treball

Conscients que la vida a la nau no és la millor opció, el col·lectiu es compromet a "abandonar la nau en un període de tres mesos, un cop passat l'hivern". En aquest temps, la seva intenció és crear una comissió de treball amb representants de l'Ajuntament de Badalona i la Generalitat. L’objectiu és trobar alternatives socials per al col·lectiu en el moment que es materialitzi la sortida de la nau.

Són, asseguren els ocupes, unes condicions "plenament assumibles" tant per part de les administracions com per part de la SAREB, propietària de l'immoble.

Torrents veu “molt complicat” que no s’aturi el desnonament

L'Ajuntament admet que ja s'està treballant per evitar que aquestes persones quedin al carrer quan es produeixi el desnonament. A petició dels ocupes, s'ha convocat una reunió amb el regidor de Serveis Socials, David Torrents. Aquest veu "molt complicat" que es pugui aturar el desnonament després que el jutjat ja s'hi negués en una primera ocasió.