Enlaces accesibilidad
Nadal genera més il·lusió o més mandra?

Com sobreviure a les celebracions nadalenques!

  • El psicòleg Xavier Guix explica el secret de no acabar els dinars de Nadal com el rosari de l'aurora
  • Una entusiasta d'aquestes dates, la Mar Puga, busca parella només per les festes nadalenques
  • El nutricionista Marc Vergès explica per què no és bo xuclar els caps de les gambes durant els àpats nadalencs

Per
Obrim fil - Nadal, il·lusió o mandra?

L'Obrim fil arriba al darrer programa de la temporada endinsant-se en les festes nadalenques. Per què hi ha tanta gent a qui les celebracions de Nadal els genera tristesa o rebuig? No hauria de ser un moment de felicitat per reunir-se amb la família i els amics al final de l'any? El Xavier Sardà i l'Ana Boadas conviden laLaura Fa, el Víctor Amela, el periodista Gerard Guiu i la sommelier Meritxell Falguerar per debatre les celebracions de Nadal. Ho fan, a més, amb la col·laboració del psicòleg Xavier Guix, el nutricionista Marc Vergés i l'humorista Juan Carlos Ortega.

Diuen els psicòlegs que la convivència continuada i el sovinteig de reunions, àpats i celebracions que comporta Nadal són una prova de foc per a les famílies. I que la generació d'un clima de confiança, afavorit pel menjar i el beure, provoquen que moltes persones relaxin els filtres socials i deixin anar la llengua, passant de la cordialitat i la sinceritat al "sincericidi". El psicòleg Xavier Guix analitza com cal comportar-te en aquestes situacions delicades i quines línies no s'han de traspassar per evitar els conflictes.

És dolent xuclar els caps de les gambes? És recomanable menjar pinya per "fer baixar" els àpats copiosos? Com de sans i recomanables són els canelons que tant llueixen en els menjars de Nadal? Les olives engreixen tant com se sent a dir sovint? El nutricionista a Marc Vergés respon a tota una sèrie de preguntes que se solen plantejar sobre el que és bo i no és bo menjar quan ens entaulem per fer les celebracions nadalenques.

Obrim fil - Consells per sobreviure als àpats de Nadal

A l'altre cantó dels detractors de Nadal estan els entusiastes d'aquestes dates. A l'Obrim fil expliquen el seu testimoni la Mar Puga i la seva mare, l'Anna Izquierdo, que tenen una devoció tan gran per aquest període de l'any que ja comencen a preparar-ho tot a principis de desembre.

Obrim fil - Mar i Anna, entusiastes de Nadal

La Mar Puga, a més fa una crida al programa: necessita trobar una parella per aquest Nadal,  i només per aquest mes. I posa condicions: ha de ser un xicot amable, ben plantat i que sigui molt amant de Nadal!

L'humorista Juan Carlos Ortega es declara un gran fan d'aquestes festes al programa. Però la seva interpretació d'aquestes commemoracions és realment particular: no posa el pessebre. No engalana l'arbre de Nadal. No és gens partidari de la dimensió espiritual i religiosa d'aquests dies. El que realment adora el Juan Carlos Ortega d'aquestes dates és anar de compres!

Per l'Obrim fil passa també un testimoni realment especial. A poques persones haurà influït tant Nadal com a l'Enrique Espinosa. Ell va ser el protagonista d'una de les campanyes de publicitat més famoses relacionades amb aquestes festes: "Hola, soy Edu, Feliz Navidad". Va tenir un èxit massiu, però per al seu protagonista va suposar un trauma i ho explica amb tota sinceritat a l'Obrim fil.

Obrim fil - "Hola, soy Edu, feliz Navidad"

Obrim fil s'acomiada fins al gener. Molt bones festes i molt bona entrada d'any!