Enlaces accesibilidad
Economia

Volkswagen confirma que vol fabricar cotxes elèctrics a Martorell

  • La decisió final dependrà de les "condicions generals i incentius governamentals"
  • L’empresa alemanya també té intenció de construir un model SUV a Pamplona
  • L'objectiu de Volkswagen és convertir-se en líder mundial de la mobilitat elèctrica abans del 2025

Per
Volkswagen vol fabricar cotxes elèctrics a Martorell

La directiva de Volkswagen ha confirmat que té intenció de portar a Martorell la fabricació d’un cotxe elèctric a partir del 2025. No és l’única novetat que ha presentat l’empresa alemanya a Espanya: també ha confirmat que vol construir un model SUV a la fàbrica de Pamplona.

Volkswagen ha remarcat que encara no s’ha pres una decisió definitiva, ja que aquesta dependrà de "les condicions generals i els incentius governamentals" per desenvolupar aquests projectes. Precisament, la Comissió Europea ha donat llum verda a les ajudes públiques de 3.000 milions d’euros al Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació econòmica (PERTE) del vehicle elèctric i connectat. La Comissió Europea ha determinat que aquest ajut és "necessari per facilitar la inversió en R+D+I i la protecció mediambiental".

Volkswagen confirma que té inteció de construir un vehicle elèctric a Martorell | Andreu vinyas

Volkswagen electrificarà les seves plantes europees

L’objectiu de l’empresa alemanya és convertir-se en la companyia líder del mercat mundial de la mobilitat elèctrica abans del 2025. Volkswagen ha assegurat que electrificarà més les seves plantes i les inversions en transformació elèctrica s’elevaran fins als 89.000 milions d’euros en els pròxims cinc anys.

Si SEAT no fa el cotxe, té els dies comptats

El president del comitè d’empresa i membre del Consell Supervisor de Volkswagen, Matías Carnero, ha posat en dubte el futur de la fàbrica de cotxes més gran de Catalunya, si es queda sense cap model zero emissions per fabricar: "Si SEAT no fa un cotxe elèctric, té els dies comptats".

El Govern celebra l’anunci de Volkswagen

Sobre aquest anunci també s'ha pronunciat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, qui ha titllat de "gran impuls" i ha celebrat la decisió de l'empresa alemanya a través de les xarxes socials: "Catalunya és motor i referent de la transició cap a la mobilitat sostenible".

L’anunci de Volkswagen garantirà el lideratge de Catalunya en la transició cap a la mobilitat sostenible

En la mateixa línia, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent ha qualificat en un comunicat l’anunci de Volkswagen com una "decisió transcendental" i que "garantirà el lideratge de Catalunya en la transició cap a la mobilitat sostenible".

En el mateix comunicat, Torrent ha demanat al Govern espanyol que "acceleri la convocatòria del PERTE", ja que, considera, és un element "imprescindible" per a aquesta inversió.