Enlaces accesibilidad
DANA i llevantada

La llevantada deixa més de 200 litres a l'Ebre i una regada general

  • La DANA ha deixat més de 200 litres a l'Ebre, al voltant de 100 al Camp de Tarragona i prelitoral central i entre 20 i 80 litres a la resta
  • Les pluges d'aquesta setmana són molt beneficioses per combatre la sequera 

Per

Precipitació acumulada entre dilluns 22 i dijous 25 al migdia

El temps comença a millorar i, poc a poc, els efectes de la llevantada, associada a una borrasca en superfície i la DANA, van de baixa. Encara, però, la matinada i el matí de dijous han estat marcats per les tempestes i les calamarsades a punts de la costa, sobretot de Barcelona. Avui tenim l’ull de la borrasca recargolant-se a sobre nostre, per això es van obrint clarianes. I aquesta serà la tendència de les pròximes hores.

Més de 200 litres a l'Ebre 

El plat fort del temporal va arribar dimarts, amb front de pluges molt intenses, acompanyades de tempesta i calamarsa, que va escombrar tot el territori de sud-oest a nord-est. Les més importants es van concentrar durant el matí al sud de Catalunya, especialment a les Terres de l'Ebre. A l'Observatori de l'Ebre, a Roquetes, on es van acumular 195 litres, no plovia tant en un dia des de 1943.

Precipitació acumulada entre dilluns 22 i dijous 25 al migdia

Si sumem l’aigua acumulada des dilluns, trobem quantitats superiors als 200 litres a les Terres de l’Ebre, concretament al Baix Ebre i a la Ribera d'Ebre. També s'apropen als 150 litres al Camp de Tarragona i als més de 100 al prelitoral central. A la resta del territori tenim registres de 20 a 80 litres. Una bona regada, tenint en compte la sequera que pateixen algunes zones del territori, com l'Empordà, el litoral i prelitoral central, algunes zones de l’oest.

Estat de la sequera a Catalunya

Mànegues marines i possibles tornados o esclafits 

Dos possibles tornados o esclagits durant els aiguats de dimarts haurien deixat a l'Ametlla de Mar arbres de grans dimensions arrencats de terra i, fins i tot, damunt d'una casa. Segons alguns veïns, una mànega marina hauria entrat 5 quilòmetres terra endins afectant la urbanizació Roques Daurades i l'antiga N-340. Aquest matí els danys encara eren força visibles. L'altre possible tornado s'hauria produit a la zona de Sant Jordi. Al Poblenou del Delta s'hauria vist un altre tornado de grans dimensions.

l'aeroport del Prat també es va filmar el pas d'un cap de fibló que en algun moment hauria tocat sobre la superfície convertint-se en un tornado. Així ho feien saber els controladors aeris de l'aperoport.