Enlaces accesibilidad
Traca final de la llevantada

Calamarsada "sorpresa" a la costa central

  • Diverses poblacions del Baix Llobregat i el mateix aeroport del Prat s'han vist sorpresos per la calamarsada
  • A l'aeroport s'han acumulat 44 litres i i davant la costa central s'ha observat un cap de fibló

Por

Calamarsada a Cornellà de Llobregat (Carla, Paula i David)
Calamarsada a Cornellà de Llobregat (Carla, Paula i David)

Traca final de la borrasca. Ha deixat molta aigua, neu, vent, possibles tornados i molt mala mar, i no volia marxar sense també deixar-nos una sorprenent calamarsada com la que de matinada ha caigut en diverses poblacions del Baix Llobregat. Molts carrers i places de Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí o Cornellà s'han llevat enfarinats. El gruix de granís en algunes vies era considerable.

L'aeroport, emblanquinat

A l'Aeroport del Prat també s'han vist sorpresos per aquesta intensa calamarsada. Les pistes han quedat cobertes de boletes gel, provocant algunes incidències en el trànsit aeri, i en els accessos d'algunes terminals la calamarsa s'acumulava en forma de petites muntanyes. A l'aeroport s'han acumulat 44 litres, la majoria entre les 5 i les 6 del matí. La força del xàfec ha fet desplomar la temperatura fins els 6,7 ºC.

Calamarsada a l'aeroport del Prat

Calamarsada a l'aeroport del Prat

Al Vallès Oriental o en alguns indrets del Baix Empordà, el pas de nucli de precipitació força activa, també ha deixat calamarsa a Palamós.

Un cap de fibló sobre el mar

La notable inestabilitat que hem tingut a primera hora d'aquest matí, ha afavorit la formació d'un cap de fibló enfront la costa de la ciutat de Barcelona. L'observador Alfons Puertas l'ha pogut captar des de l'Observatori Fabra.

Cap de fibló davant la costa de Barcelona (Alfons Puertas)

Xàfecs intensos a prop de la costa

El pas de la borrasca pel sud de Catalunya, ha seguit enviant-nos ruixats que han avançat de mar cap a terra, i han afectat poblacions properes a la costa. Fins a les 10 del matí, s'acumulaven 27 litres a Vallirana, 20 a Molins de Rei i a Viladecans, 17 al Vendrell o 12 a Constantí. També s'han recollit 10 litres a l'Ametlla de Mar, 4 a Platja d'Aro o 2 a Roses.

Precipitació acumulada dijous 25 fins al migdia

Durant la tarda les precipitacions aniran a menys, tot i que encara se n'esperen a les comarques gironines. A la resta s'aniran obrint algunes clarianes. A l'espera que la nevada es reactivi al Pirineu i d'una glopada d'aire fred pel cap de setmana.