Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Colau acusa Collboni de "negacionisme climàtic" amb l'aeroport

Por
Cafè d'idees - Colau acusa Collboni de "negacionisme climàtic" amb l'aeroport

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau acusa el tinent d'alcaldia Jaume Collboni de "negacionisme climàtic" per les seves declaracions en sobre l'ampliació de l'aeroport. En una entrevista al 'Cafè d'idees' amb la Gemma Nierga, Colau diu que no és compatible l'ampliació de l'aeroport amb la preservació al medi ambient.

Colau creu que els acords de la COP26 són "insuficients"

En una entrevista temàtica des de Glasgow seu de la Cimera del Clima COP26, Ada Colau veu "evident" que els acords als quals s'està arribant són "insuficients".

I afegeix que s'hi han de prendre mesures amb més compromisos: "Hem d'apretar perquè sigui més. No tenim més opció".

Ciutats, com a model pels estats

L'alcaldessa de Barcelona, que ha participat en la Cimera del Clima de la COP26 com a vicepresidenta de l'aliança de ciutats internacionals C40, explica que a la COP26 les ciutats volen impregnar als estats del seu esperit de cooperació i innovació: "Amb voluntat política, es poden fer moltes coses demà mateix a escala dels estats".

Ada Colau veu molt positiu" que les emissions contaminants a Barcelona hagin disminuït gairebé un 30% des de l'entrada en vigor de la Zona de Baixes Emissions, però avisa que cal "reforçar" el transport públic. "Només la ZBE no resoldrà el problema (...)", ha admès. Per això, reclama al Govern i a l'Estat més "finançament" per Rodalies i el transport metropolità perquè "la gent tingui una bona alternativa al cotxe", ha dit en declaracions als mitjans des de Glasgow. "Això farà baixar definitivament les emissions", ha reblat.