Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Jaum Collboni defensa l'ampliació de l'aeroport: "Barcelona necessita vols directes transcontinentals"

  • El primer tinent d'alcaldia de Barcelona confia a recuperar el debat sobre l'ampliació de l'aeroport d'aquí a 5 anys
  • Jaume Collboni: "Les dades de reactivació de Barcelona són millors que les de Madrid"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Jaume Collboni: "Illa serà líder del PSC i candidat a la Generalitat"

El president del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, assegura que Salvador Illa "serà el nou líder del partit i el candidat a la presidència de la Generalitat". El primer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona descarta que Salvador Illa sigui el candidat del PSC a les eleccions municipals del 2023. En una entrevista al 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga, Collboni confirma que presentarà la seva candidatura i creu que serà candidat únic a l'alcaldia pels socialistes.

"Barcelona ja té un peatge a l'ombra"

Jaume Collboni explica que la retirada dels peatges a les autopistes ha suposat un augment del trànsit a la ciutat d'un 25% i retreu a la Generalitat que no hagi fet cap previsió per fer front a aquest augment de trànsit. Collboni descarta un peatge urbà perquè creu que ja hi ha "un peatge a l'ombra" que són els pàrquings municipals i les zones verdes i blaves.

"Barcelona no està en decadència"

El líder del PSC a Barcelona lamenta el discurs "nociu" de plany que no es correspon amb la realitat: "Les dades de reactivació econòmiques de Barcelona són més intenses que les de Madrid". Posa d'exemple que el 80% de la inversió en immobiliari d'oficines a Espanya s'ha invertit a Barcelona o que en la creació d'ocupació, Barcelona ha arribat a dades d'abans de la Covid. Collboni diu que Barcelona "és la ciutat més internacional d'Espanya".

"Si volem una ciutat connectada al món, necessitem vols transcontinentals"

Amb relació a l'ampliació de l'aeroport del Prat, Jaume Collboni assegura qui havia de dir sí o no al projecte era el govern de la Generalitat. Li retreu que hagi acabat sense ni plantejar el debat: "El nou pla preveu que d'aquí a cinc anys es torni a parlar de l'ampliació i espero que la pròxima vegada tinguem la sang freda, ningú vol afectar el medi".

Collboni defensa l'ampliació de l'aeroport de Barcelona i considera que "Barcelona necessita vols directes transcontinentals" per ser una ciutat connectada al món com ha fet Madrid.