Enlaces accesibilidad
Cafè d'idees

Rubén Guijarro (PSC Badalona): "Obrim contactes per una moció de censura contra Albiol"

  • El president del PSC de Badalona es postula com a alcalde si prospera la moció de censura contra l'actual batlle
  • Guijarro anuncia contactes amb tots els grups polítics municipals, després que Albiol aparegués als Papers de Pandora
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Rubén Guijarro: "Obrim contactes per una moció de censura contra Albiol"

Aquest dimarts la política se centra a la ciutat de Badalona. L'oposició es mobilitza per desbancar Xavier García Albiol de l'alcaldia, després que sortís esquitxat la setmana passada en els papers de Pandora.

El líder del PSC a Badalona, Rubén Guijarro, avança al 'Cafè d'idees' que aquest dimarts mateix obren contactes formals per fer una moció de censura contra l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol. El Partit dels Socialistes de Catalunya havia deixat en mans de la secció de la ciutat la decisió final.

El futur de l'alcaldia

El president del PSC en aquesta ciutat es postula com a alcalde si prospera la moció de censura contra l'actual batlle: "Assumiria aquesta responsabilitat", diu en una entrevista amb Gemma Nierga. Guijarro evita incidir en aquesta opció tal com insisteix la resta de partits, a l'espera que sigui Albiol qui opti finalment per dimitir.

Guijarro titlla de mentider a l'actual batlle, i assegura que ja han demanat la dimissió per carta i també "per terra, mar i aire", després de la presumpta implicació d'Albiol en els Papers de Pandora.

La crisi a Badalona

El president socialista diu que avui contactarà amb tothom per tirar aquesta iniciativa endavant. Considera que, en aquests moments, es troben enmig de la que considera "la crisi més greu de la història democràtica a Badalona".

Gijarro afegeix que això no és només un tema de partits. Diu que la ciutadania i la societat badalonina pensen que els fets són prou greus per a tirar endavant aquest canvi.

Aquest dilluns, la direcció del PSC va acordar donar llibertat a Guijarro perquè negociï aquesta eventual moció de censura, de la qual es va començar a parlar després que transcendís que l’exlíder del PP català va rebre en 2005 un poder general d'una societat de Belize, tramitat a través d'una gestora vinculada al banc Andbank, que li permetia des d'obrir comptes bancaris a l'estranger fins a gestionar propietats.