Enlaces accesibilidad
Barcelona

L'Ajuntament redefineix la transformació de la Via Laietana i preveu començar les obres abans de l'estiu del 2022

  • Les bicis baixaran pel carril bus-taxi i pujaran per un carril segregat al costat de la vorera
  • El consistori ha incorporat alguns canvis sobre la proposta presentada just abans d'esclatar la pandèmia
  • La inversió prevista s'ha fixat en 33 milions d'euros

Por
L'Ajuntament de Barcelona preveu començar la transformació de la Via Laietana l'estiu del 2022

L'Ajuntament de Barcelona ha redefinit la seva proposta perquè la Via Laietana deixi de ser una "autopista urbana". El consistori ha incorporat alguns canvis que considera que milloren l'anterior projecte que es va presentar just abans de l'esclat de la pandèmia. Els principals canvis afecten a les bicicletes que compartiran carril amb el bus i el taxi de baixada i tindran un carril segregat de pujada que s'ubicarà al lateral pel que només podran circular els veïns, el transport públic i els ciclistes que no han rebut de bon grat aquest projecte.

Nova proposta

Segons la proposta de carrils, el vehicle privat només podrà travessar tota la Via Laietana de baixada, en sentit mar. Per la tinenta d'alcaldia d'Urbanisme, Janet Sanz, els canvis s'han incorporat després d'haver après algunes "lliçons" durant la mobilitat a la Via Laietana i altres punts de la ciutat després d'intervencions d'urbanisme tàctic. Així, el projecte previ s'ha "perfeccionat"·.

Les voreres tindran continuïtat i seran de fins a 4,05 metres a tot el carrer, des de la plaça d'Urquinaona fins a la d'Antonio López. A més, es reubicaran tots els passos de vianants, que també seran més amples, i hi haurà quatre places noves on es reforçarà l'arbrat, la pavimentació i la il·luminació.

Calendari de les obres

Encara no està clar quan començarn les obres, però el govern municipal és que comencin al maig o al juny de 2022, després que el projecte s'aprovi al novembre d'aquest any. Tindran una durada que com a mínim serà de 10 o 12 mesos, però encara s'ha de concretar si es faran en diverses fases. El pressupost total de la reforma serà de 33 milions d'euros. El grup municipal d'ERC s'ha mostrat satisfet amb els canvis al projecte. Segons el regidor Jordi Coronas (ERC), un dels punts reclamats pels republicans i que s'ha aconseguit és que cap vorera tingui una amplada inferior als 4 metres.